Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen un antic narcopís del Raval alliberat pels veïns
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat un antic narcopís als baixos del número 3 del carrer Riereta, al barri de Raval. Es tracta d’un pis propietat de la immobiliària Divarian, propietat del fons voltor Cerberus. Fa quatre anys que uns quants veïns del barri van aprofitar que un els traficants havien deixat de fer servir el pis pels seus negocis per entrar-hi i ocupar-lo. Aquest matí, i al tercer intent de desnonament, la comitiva judicial ha pogut executar el llançament i ha tornat a deixar buit el pis i gent al carrer.

Els narcotraficants van ocupar el pis del carrer Riereta durant tres anys. Era la seva base d’operacions per vendre droga al barri. Al Raval és habitual veure pisos buits que es converteixen en narcopisos per culpa de la passivitat d’entitats bancàries i de fons d’inversió, que se’n desentenen a l’espera de trobar algun comprador. Els veïns, farts de les baralles i els problemes de convivència, van celebrar com una victòria que l’abril del 2016 una ordre judicial permetés el desallotjament dels traficants.

L’alegria dura poc

Però la alegria els va durar poc. Uns dies després van veure amb impotència com tornaven a ocupar el pis i continuaven amb el seu negoci com si res hagués passat. A finals del 2017, els veïns de la finca van alertar que feia dies que no tenien notícia dels traficants i va ser llavors quan un grup de joves va decidir tirar pel dret i alliberar el narcopís per convertir-lo en casa seva. El veïnat sentia la casa com si fos de tot el barri i per això el desnonament d’aquest matí ha estat, també, una derrota col·lectiva.

“Quan ha arribat la comitiva judicial, molt puntual, ha deixat clar que executaria [el desnonament], que no hi havia res a negociar”, explica a El Periódico un dels ocupants. Una dotzena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra ha arribat per facilitar el desallotjament i han amenaçat els presents amb identificacions i multes si no permetien l’entrada a la comitiva. Poc després, la feina estava feta i el barri, més buit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa