La Facultat de Nàutica estrena instal·lacions a la Nova Bocana del port

L’Espai Vela, que servirà per la docència com per la recerca, disposa d’un moll, un pescant per hissar i de sales polivalents per a les classes

La Facultat de Nàutica de Barcelona, adscrita a la UPC, ha estrenat aquest dilluns les seves noves instal·lacions de docència i recerca a la Nova Bocana del port, just al final del nou passeig de Trencaones. La inauguració coincideix amb el 250 aniversari de la FNB i permeten fer un salt de qualitat als cursos que imparteix la facultat. “Els estudis no són només hores d’aula sinó també estar en contacte amb instal·lacions com aquestes per fer pràctiques“, ha dit el vicerector de la UPC, Gabriel Bugeda.

El degà de la FNB, Agustín Martín, ha celebrat “la recuperació, per a l’FNB, d’un espai obert al mar i amb sales polivalents per a docència i recerca que serviran per fer pràctiques especialitzades”. L’Espai Vela, construït pel Port de Barcelona, també acull la nova base de la Creu Roja del Mar i serà un espai clau perquè els alumnes dels graus i dels màsters puguin fer les pràctiques d’assignatures de mecànica, manteniment o estabilitat i maniobra, així com tallers de nusos i de veleria.

L'Espai Vela compta amb un pescant per hissar i arriar embarcacions / FNB

L’Espai Vela compta amb un pescant per hissar i arriar embarcacions / FNB 

El Port, aliat de la FNB

“La transferència de coneixement”, ha afegit la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, “és fonamental per avançar i el nostre objectiu és treballar conjuntament per créixer i participar en altres projectes”. La inauguració de l’Espai Vela Es tracta d’un deute que venia de lluny, ja que la FNB havia perdut l’espai de pràctiques primer amb el canvi d’usos del port i després amb la remodelació dels molls de Marina Port Vell.

Aquesta nova base nàutica disposa d’un moll amb tres punts d’amarratge, una esplanada on hi caben set embarcacions –bots de rems, de vela lleugera o embarcacions pneumàtiques–, un pescant per hissar i arriar les embarcacions i una zona d’aparcament. L’edifici, que estarà equipat amb una estació meteorològica, té una aula per a 24 alumnes, despatxos i vestuaris, a més d’una zona per guardar tot el material que faran servir durant les pràctiques.

L'espai també serà la base de la Creu Roja del Mar / FNB

L’espai també serà la base de la Creu Roja del Mar / FNB

 

Més informació

Nou comentari