Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una marxa lenta de camioners del Port col·lapsarà Barcelona aquest dilluns
  • CA

Una marxa lenta de camions, convocada pel sindicat Sintraport de transportistes del Port de Barcelona, té previst col·lapsar el centre de Barcelona aquest dilluns de 8h a 15h del matí. La mobilització es produeix després d’una setmana de vaga al recinte portuari, on els xofers autònoms han protestat per la precarietat laboral, les males condicions dels contenidors de mercaderies i les llargues cues que han de fer cada dia per poder endur-se la càrrega. L’aïllament del port els ha restat visibilitat i ara volen treure les seves reivindicacions als carrers de la ciutat per guanyar visibilitat i desencallar les negociacions amb el Port de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 

Inicialment els taxistes de l’associació Élite Taxi, que va liderar la vaga contra Uber i Cabify, havien de participar-hi com a mostra de solidaritat obrera. El portaveu, Tito Álvarez, va anunciar que hi donarien suport perquè la lluita dels camioners ho és “de tota la classe treballadora” contra “el neoliberalisme”. No obstant, aquest diumenge han anunciat en un comunicat que no formaran part físicament de la marxa “per no perjudicar” als camioners.

Quin era el perjudici? Segons ha explicat al TOT Barcelona el mateix Álvarez, el problema era la desproporció d’efectius: s’havien apuntat a la mobilització uns 1.500 taxistes, més del doble dels 700 camioners que Sintraport calcula que assistiran a la protesta. “Hem decidit no anar-hi per por a que es parli més de nosaltres que d’ells i no els hi volem prendre el protagonisme”, reconeix el portaveu dels taxistes. “Però estem amb els camioners pel que necessitin! El dia que els hi fem falta, els farem costat en massa sense pensar-nos-ho dos cops”, assegura.

Recorregut i horaris

La mobilització començarà a les 8h del matí de dilluns al Port i enfilarà el passeig Colón i la Via Laeitana fins al carrer Aragó, que recorrerà en plena hora punta fins al carrer Tarragona i plaça Espanya. Des d’allà baixarà pel Paral·lel per finalitzar el recorregut novament al Port al voltant de les 15h. “Lamentem el perjudici que pugui generar traslladar la situació a l’opinió pública”, ha apuntat Sintraport en un comunicat.

Més notícies
Els camioners del Port aturaran dilluns el centre de Barcelona amb suport dels taxistes
Notícia: Els camioners del Port aturaran dilluns el centre de Barcelona amb suport dels taxistes
Comparteix
Una marxa lenta recorrerà grans artèries de Ciutat Vella i l'Eixample tot el matí i migdia
Tito Álvarez, donant suport a la vaga de transportistes del Port
Tito Álvarez disposat a “ficar 3.000 taxis al Port” per donar suport als transportistes
Notícia: Tito Álvarez disposat a “ficar 3.000 taxis al Port” per donar suport als transportistes
Comparteix
Els camioners protesten contra "les llargues cues" que han de fer als accessos al recinte per anar a recollir la mercaderia
El port de Barcelona celebrar el seu 150 aniversari amb un programa especial d'activitats / APB
El port de Barcelona celebra el seu 150 aniversari reivindicant més autonomia de gestió
Notícia: El port de Barcelona celebra el seu 150 aniversari reivindicant més autonomia de gestió
Comparteix
La instal·lació ha preparat un programa especial d'activitats per obrir els seus molls a la ciutadania i aconseguir un millor encaix a la ciutat
Barcelona rep el premi al millor port de creuers de l’estat espanyol
Notícia: Barcelona rep el premi al millor port de creuers de l’estat espanyol
Comparteix
El port de Barcelona havia guanyat les cinc edicions anteriors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa