Una marxa lenta de camioners del Port col·lapsarà Barcelona aquest dilluns

Els taxistes s'han retirat de la mobilització, a la que mantenen el suport, per excés de voluntaris: 1.500 cotxes que haguessin eclipsat els 700 transportistes participants

Una marxa lenta de camions, convocada pel sindicat Sintraport de transportistes del Port de Barcelona, té previst col·lapsar el centre de Barcelona aquest dilluns de 8h a 15h del matí. La mobilització es produeix després d’una setmana de vaga al recinte portuari, on els xofers autònoms han protestat per la precarietat laboral, les males condicions dels contenidors de mercaderies i les llargues cues que han de fer cada dia per poder endur-se la càrrega. L’aïllament del port els ha restat visibilitat i ara volen treure les seves reivindicacions als carrers de la ciutat per guanyar visibilitat i desencallar les negociacions amb el Port de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 

Inicialment els taxistes de l’associació Élite Taxi, que va liderar la vaga contra Uber i Cabify, havien de participar-hi com a mostra de solidaritat obrera. El portaveu, Tito Álvarez, va anunciar que hi donarien suport perquè la lluita dels camioners ho és “de tota la classe treballadora” contra “el neoliberalisme”. No obstant, aquest diumenge han anunciat en un comunicat que no formaran part físicament de la marxa “per no perjudicar” als camioners.

Quin era el perjudici? Segons ha explicat al TOT Barcelona el mateix Álvarez, el problema era la desproporció d’efectius: s’havien apuntat a la mobilització uns 1.500 taxistes, més del doble dels 700 camioners que Sintraport calcula que assistiran a la protesta. “Hem decidit no anar-hi per por a que es parli més de nosaltres que d’ells i no els hi volem prendre el protagonisme”, reconeix el portaveu dels taxistes. “Però estem amb els camioners pel que necessitin! El dia que els hi fem falta, els farem costat en massa sense pensar-nos-ho dos cops”, assegura.

Recorregut i horaris

La mobilització començarà a les 8h del matí de dilluns al Port i enfilarà el passeig Colón i la Via Laeitana fins al carrer Aragó, que recorrerà en plena hora punta fins al carrer Tarragona i plaça Espanya. Des d’allà baixarà pel Paral·lel per finalitzar el recorregut novament al Port al voltant de les 15h. “Lamentem el perjudici que pugui generar traslladar la situació a l’opinió pública”, ha apuntat Sintraport en un comunicat.

Més informació

Nou comentari