Els camioners del Port aturaran dilluns el centre de Barcelona amb suport dels taxistes

Una marxa lenta recorrerà grans artèries de Ciutat Vella i l'Eixample tot el matí i migdia

Els camioners que transporten mercaderies des del Port de Barcelona aturaran el centre de la ciutat aquest dilluns en protesta per les condicions de treball i les reformes pendents al recinte portuari. Després de quatre dies de vaga i d’aturar les mobilitzacions per negociar amb el Port i la Generalitat sense resultats, el sindicat de transportistes autònoms Sintraport ha decidit convocar una marxa lenta per artèries de Ciutat Vella i l’Eixample per fer visible a la ciutadania el conflicte laboral. “Lamentem el perjudici que pugui generar traslladar la situació a l’opinió pública”, apunta en un comunicat.

L’entitat calcula que participaran a la manifestació motoritzada uns 700 camions, que rebrien el suport de taxistes convocats per Élite Taxi. “Ens posem a la vostra total disposició amb tots els nostres mitjans, que bàsicament són humans però amb ànima d’acer, per aturar el tsunami que ve”, diu l’associació de taxistes encapçalada per Tito Álvarez. La mobilització començarà a les 8h del matí de dilluns al Port i enfilarà el passeig Colón i la Via Laeitana fins al carrer Aragó, que recorrerà en plena hora punta fins al carrer Tarragona i plaça Espanya. Des d’allà baixarà pel Paral·lel per finalitzar el recorregut novament al Port al voltant de les 15h

[r:1]

Sintraport resumeix les seves reivindicacions en tres punts: temps d’espera per carregar les mercaderies, mal estat dels contenidors i precarietat del sector. Els camioners asseguren que han de fer “llargues cues” cada dia a les terminals i dipòsits portuaris que els suposen “aturar l’activitat durant hores i hores”. El deteriorament dels contenidors, diuen, obliga als transportistes a revisar-los i responsabilitzar-se de les despeses que es derivin. Finalment es queixen que els últims mesos s’ha aguditzat la precarietat perquè “un baix nivell d’activitat condensa la feina a determinades hores i en fa inviable la rentabilitat”.

Tito Álvarez ha cridat als taxistes barcelonins a secundar la marxa lenta en solidaritat amb els camioners: “Les empreses del Port no paren d’explotar-los i treure’ls drets, així que pràcticament han de treballar gratis”. “La vostra lluita és la de tota la classe treballadora contra el neoliberalisme i l’esclavitud”, els diu.

 

Més informació

Nou comentari