Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enuig veïnal pel pacte polític del 22@: “Se’n riuen de la participació”
  • CA

El pacte polític pel futur del 22@ ha estat com una gerra d’aigua freda per als veïns del Poblenou presents des de fa anys al procés participatiu per consensuar els usos de la zona. “Barcelona en Comú, ERC i PSC pacten la modificació del 22@ a esquenes del veïnat i les entitats”, critica l’Observatori dels Barris del Poblenou, que agrupa als col·lectius veïnals implicats.

En un comunicat, denuncien “el menysteniment de l’Ajuntament de Barcelona cap al procés participatiu” que tot just s’havia iniciat amb una primera i única reunió informativa. “L’Ajuntament fa bandera de la participació i a l’hora de la veritat se’n riu d’ella i prescindeix del veïnat”, acusen. L’observatori lamenta que no s’hagi concretat “la lletra petita” i considera l’acord “un missatge dirigit a tranquil·litzar mercats, que pot espantar més que calmar el veïnat”.

Tampoc els satisfà l’increment residencial, tot i que una de les seves principals reivindicacions era prioritzar l’ús residencial a l’econòmic: “El nombre d’habitatge proposat és anecdòtic”. D’altra banda, no volen que augmentin els m2 per a oficines –un mercat en auge a la ciutat i que s’està quedant sense sòl– i temen que la crisi post-pandèmia “sigui una excusa” per tirar-ho endavant. Sostenen que a Barcelona hi ha “un parc d’oficines infrautilitzat” i recorden la tendència creixent a la “flexibilització del treball”, amb exemples tan visibles ara com el teletreball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa