Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou culpa el PP de la manca d’inversió en transport a Barcelona
  • CA

El candidat del PP a l’Ajuntament, ​​Josep Bou, ha culpat al partit que representa -tot i de forma independent- en reconèixer que la capital catalana té retards en connexions viàries i ferroviàries, com la del Port, el corredor mediterrani i les estacions de Sagrera i Sants. “Culpable el PP, culpable el PSOE”, ha considerat.

Ho ha dit en una intervenció en els Esmorzars Foment, en la qual s’ha mostrat partidari d’abaixar els impostos als barcelonins, per ser la capital amb els impostos més alts.

Bou ha lamentat també la confirmació de la victòria de l’ANC a la Cambra de Barcelona: “El resultat és llastimós, és miserable per al món empresarial”. Ho ha dit en ser preguntat per aquesta qüestió en els Esmorzars Foment, en què ha afirmat que la gran associació que és la Cambra “ha caigut en mans” d’aquestes persones, però ha alertat que no podran fer tot el que vulguin perquè hi ha la llei i la malversació de fons.

“He parlat amb aquesta gent i té un criteri molt esbiaixat del que és Catalunya”, ha reflexionat, i ha afegit que toca esperar “a veure què passa” i ha explicat que durant quatre anys i mig va presidir l’associació Empresaris de Catalunya i va argumentar les conseqüències econòmiques negatives del procés sobiranista.

S’ha referit a Foment del Treball i, adreçant-se al president, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat: “Aquesta casa està salvada, Josep, perquè hi ets tu”.

Augmentar la natalitat

“L’IBI és una desgràcia, és una punyalada, però és l’ingrés més important que rep l’Ajuntament”, ha reflexionat, i ha proposat que els habitatges que tinguin un valor cadastral inferior als 100.000 euros tinguin el 90% de l’impost bonificat, i ha fet extensible aquesta mesura a les famílies nombroses, a partir del tercer fill.

Ha relatat que va indagar i va veure que a Sant Cugat (Barcelona) hi ha més famílies que tenen un tercer fill que al barri barceloní de Nou Barris, de renda inferior i que no poden pagar l’IBI, ha dit.

“Hem de fer que tinguem fills, senyores i senyors, si no és qüestió de dècades que tot el que hem fet, tot el que tenim, les nostres condicions, la nostra consciència, les nostres costums, vagin desapareixent, perquè els que vénen de fora nombrosament tenen fills, i nosaltres no “, ha explicat, i ha assegurat que es provoca la natalitat rebaixant l’IBI.

També ha recordat la mesura ja presentada de donar 600 euros mensuals a famílies que tenen tres fills durant els tres primers anys, el que ha dit que costaria entre 40 i 50 milions d’euros, i ha contraposat aquesta mesura amb els 200 milions que costaria la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal, que ha vist com una “barbaritat”.

“Deixaríem la Diagonal amb dos carrils” per a cotxes, enfront dels 11 que té en trams anteriors, i ha alertat que seria com un embut, advocant per crear una línia d’autobús elèctric que passi cada tres minuts, alhora que ha proposat crear aparcaments a les afores de la ciutat per promoure que s’entri amb els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe.

Preguntat per com veu propostes d’altres candidats d’estipular un salari mínim a Barcelona, ​​ha dit: “Crec en l’oferta i la demanda, en salaris vinculats a la productivitat, però els salaris mínims fan un treball terrible”, i ha dit que per contra està a favor de convenis que funcionin bé i que les empreses els respectin.

Okupacions

Preguntat per com gestionaria les okupacions en habitatges, ha recomanat posar alarmes connectades a aplicacions per poder avisar la policia en el moment en què entri algú i que actuï la policia: “La Guàrdia Urbana, és veritat que sota l’uniforme hi ha una persona. Hi ha algun ‘podemita’ amb uniforme, ja li ho dic jo, però no tants “, ha fet broma.

Ha afirmat que faria tot el que pogués com a alcalde, dient com actuar a la Guàrdia Urbana, i per exemple trucant a desallotjar qualsevol ocupació abans de les 24 hores, tot i que ha reconegut que no podrien si actuen Mossos d’Esquadra.

Bou ha cridat a defensar la propietat privada com a garant de la llibertat individual: “Sóc lliure perquè tinc coses. Puc ser molt lliure però, si no puc agafar un taxi o prendre una cervesa, ¿quina llibertat vull?”.

“Sóc empresari, no un polític professional, una persona que ha arribat a la política amb la vocació de servir, no per viure d’ella”, i fins i tot es planteja donar el seu sou, i ha assegurat que farà el possible per recuperar les oportunitats econòmiques perdudes, que també s’ha vinculat a les tendències independentistes.

En l’acte a Foment del Treball, ha cridat els empresaris a actuar a l’Ajuntament: “L’arreglarem, als polítics no se’ls pot deixar sols”, i ha assegurat que promourà la ciutat com a incubadora d’empreses amb l’objectiu d’arribar a 60.000 noves en quatre anys.

També ha lamentat la pèrdua de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA), que ha atribuït a l’alcaldessa, Ada Colau, i ha assenyalat que a la ciutat hi ha la millor indústria farmacèutica d’Espanya i, fins i tot, l’edifici tenia forma de supositori.

Més notícies
Bou obre la porta a no fer de regidor si ha de “perdre el temps”
Notícia: Bou obre la porta a no fer de regidor si ha de “perdre el temps”
Comparteix
"No vull estar quatre anys mortificat", ha dit el candidat del PP
Bou, aquest diumenge a Nou Barris amb un grup de sevillanes, en la celebració del dia de la família / ACN
Bou: “Català i castellà són idiomes espanyols i un va créixer més que l’altre per la Reconquesta”
Notícia: Bou: “Català i castellà són idiomes espanyols i un va créixer més que l’altre per la Reconquesta”
Comparteix
El candidat del PP titlla de "biaix sectari" que s'imposin multes per no atendre en català els clients
Bou: “Si el separatisme obté l’alcaldia s’estimarà més Barcelona, però serà greu per a Catalunya”
Notícia: Bou: “Si el separatisme obté l’alcaldia s’estimarà més Barcelona, però serà greu per a Catalunya”
Comparteix
El candidat del PP en les eleccions municipals es nega a considerar Vox d'extrema dreta|Espera vots de Nou Barris, tot i que "ha canviat molt amb la immigració"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa