Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre candidats es disputaran la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona
  • CA

La candidatura independentista Eines de País, que va arrasar a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, ja treballa per decidir quins seran els 12 membres del comitè executiu de l’ens. La presidència, que és la cara visible de la Cambra, serà la més disputada, ja que fins a quatre empresaris –almenys una dona– s’han postulat pel càrrec. En total, 17 dels 31 candidats que van aconseguir un escó als comicis de principis de mes s’han ofert per ocupar un lloc al govern cameral. 

Un dels portaveus de l’Eines de País, Jesús Serra, ha explicat que el procés d’elecció del comitè executiu encara està en marxa i que com a mínim fins el dimecres de la pròxima setmana no hi haurà una decisió i ha preferit no fer públics el noms dels quatre candidats. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona de fonts properes a la candidatura, són Joan Canadell (Petrolis Independents), Pere Barrios (Recam Làser), Mònica Roca (Isardsat) i Joan Font (Bon Preu). Són els noms que més sonaven i ara es confirma que seran els aspirants, tot i que no es descarta alguna sorpresa d’última hora.

[r:1]

La intenció d’Eines de País és un copresidència, que estarà en mans d’un home dos anys i d’una dona els altres dos. Fonts de la Cambra de Comerç han confirmat que l’alternança a la presidència és viable i que l’únic requisit seria que el president electe renunciés i es convoqués un nou ple per votar qui el succeeix. “El nom del president no és important perquè només serà la cara visible, el poder el tindrà el comitè executiu”, ha insistit Serra.

Comitè 100% independentista i paritàri

Serra, que tindrà un seient a la Cambra després d’imposar-se a FCC en el seu epígraf, ha confirmat durant una roda de premsa a la seu de l’ANC que Eines de País treballa per formar un comitè executiu només amb membres de la candidatura independentista. “No ens consta que altres candidatures s’hagin ofert per entrar al comitè”, ha dit, “però sí que hem rebut moltes ofertes per col·laborar”. L’únic requisit, segons una de les guanyadores, Maria Català, és la “voluntat” de treballar pel país. “Qui vulgui sumar esforços, serà benvingut. Hi ha feina per tots”.

Fonts de la candidatura han explicat a aquest diari que la intenció és que el comitè tingui almenys un 40% de dones, ja que és impossible aconseguir una paritat absoluta. “Ja va ser complicat aconseguir un nombre elevat de dones per a les eleccions perquè el món empresarial no és paritari“, han reconegut. “Si aconseguim un 40% de dones, serà un primer pas”. Dels 17 candidats que s’han ofert, cinc són dones, per la qual cosa totes haurien de sortir escollides per mantenir un percentatge elevat.

Una revolució ordenada

Tots els membres d’Eines de País són conscients que la tasca de governar la Cambra és “colossal” i que caldrà treballar per conèixer els passadissos de l’entitat, però sense perdre l’esperit de canvi que els ha portat fins aquí. “Serem transparents i comunicatius”, ha assegurat Roser Xalabarder, una altra de les portaveus. El primer objectiu, un cop constituït el ple i decidit el comitè, serà “arreglar el cens per maximitzar l’impacte de les pròximes eleccions” i aplanar el camí per futures consultes sobre el funcionament i les prioritats de la Cambra de Comerç.

Un altre dels canvis més esperats es produirà als Serveis d’Estudis, un departament que té un gran prestigi internacional. “Serà una reorientació de les prioritats“, expliquen des de la candidatura. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha recordat que la Cambra “és una veu poderosa i escoltada” i ha lamentat que durant els mesos més intensos del procés no es fessin “estudis rigorosos” sobre l’impacte real de la sortida d’empreses o sobre quins efectes va tenir el boicot als productes catalans.

“Hi ha hagut molta foscor”, ha insistit Paluzie. “Amb rigor i objectivitat, la Cambra de Comerç hauria de fer estudis sobre el dèficit fiscal, la viabilitat econòmica de la independència, com ja havia fet anys enrere”. En cap cas hi haurà una reestructuració dels tècnics del servei, que també estan molt ben considerats i tenen una àmplia experiència elaborant estudis. L’estat de les infraestructures a Catalunya és un exemple de la bona feina que fan. “Però també es podria estudiar quin impacte té el mal funcionament de Rodalies en la competitivitat dels autònoms i les pimes”, matisen fonts de la candidatura.

Més notícies
Joan Canadell, Pere Barrios i Joan Font sonen amb força per presidir la Cambra
Notícia: Joan Canadell, Pere Barrios i Joan Font sonen amb força per presidir la Cambra
Comparteix
Mònica Roca té pràcticament garantida la presidència quan hi hagi canvi a la meitat del mandat, tal com havia previst la candidatura independentista per fer l'òrgan més paritari
Sánchez Llibre sobre les eleccions a la Cambra: “A Catalunya sempre quedarà Foment”
Notícia: Sánchez Llibre sobre les eleccions a la Cambra: “A Catalunya sempre quedarà Foment”
Comparteix
El president de la patronal ha assegurat que es manté "neutral" i espera que es mantingui la col·laboració entre les dues institucions
La Junta Electoral confirma l’aclaparadora victòria independentista a la Cambra
Notícia: La Junta Electoral confirma l’aclaparadora victòria independentista a la Cambra
Comparteix
La candidatura de l'ANC ha aconseguit 31 dels 40 escons en joc, un menys dels que li donaven els resultats provisionals
El Govern descarta “una hecatombe empresarial” per la victòria de l’ANC a la Cambra
Notícia: El Govern descarta “una hecatombe empresarial” per la victòria de l’ANC a la Cambra
Comparteix
La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, s’ha mostrat molt satisfeta pel bon funcionament del vot electrònic i avança que aviat es reprendrà l’elaboració d’una nova llei de cambres
Manuel Valls: “La victòria de l’independentisme a la Cambra ha estat un assalt”
Notícia: Manuel Valls: “La victòria de l’independentisme a la Cambra ha estat un assalt”
Comparteix
Ha avisat que el "problema" a Barcelona no és Vox, sinó "l'independentisme i populisme de Colau"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa