Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern descarta “una hecatombe empresarial” per la victòria de l’ANC a la Cambra
  • CA

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha descartat que la victòria de la candidatura independentista a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona provoqui “una hecatombe empresarial”, com s’ha especulat en alguns cercles del món econòmic barceloní. Durant una roda de premsa per valorar el procés electoral, Chacón ha criticat que hi hagi “interessos” que volen que l’economia catalana surti perjudicada i ha recordat que “la realitat és molt tossuda”, ja que els indicadors són positius.

Chacón ha insistit que la prioritat del Govern és “treballar per la competitivitat de l’economia catalana” i s’ha mostrat sorpresa per les insinuacions que el resultat de les eleccions –amb majoria absoluta per la candidatura promoguda per l’ANC– puguin “afectar el teixit productiu”. En els últims dies han començat a circular rumors sobre les maniobres de les grans empreses i la patronal Foment del Treball per contrarestar el triomf independentista a la Cambra.

[r:1]

Eleccions sense incidents

La consellera d’Empresa ha mostrat la “satisfacció” del seu departament pel bon funcionament del vot electrònic i ha destacat que el procés electoral s’ha dut a terme sense “irregularitats”. Chacón ha fet autocrítica per com s’han comunicat els resultats i ha lamentat les filtracions a alguns mitjans, ja que han generat confusió respecte a un recompte de vots que s’ha realitzat amb normalitat. Durant la presentació dels resultats provisionals hi va haver “un ball de dades” que no s’hauria produït si s’haguessin consultat les actes que va publicar el seu departament.

El representant de l’empresa auditora AGTIC, Raül Rabionet, ha explicat que es van detectar 983 electors “sospitosos” que immediatament es van apartar del recompte perquè procedien d’un conjunt d’adreces IP molt reduït o s’havien emès amb diversos certificats electrònics que tenien una mateixa adreça de correu associada. Després d’una anàlisi en profunditat, la companyia va validar 517 vots procedents de 304 electors –la gran majoria emesos a Barcelona per part d’empreses que tenien dret a vot a més d’un epígraf– i en va descartar 579 –emesos per un nombre idèntic d’electors– perquè no van superar la segona auditoria.

[r:2]

Nova llei de cambres

Àngels Chacón també ha aprofitat l’acte per anunciar que la Generalitat començarà a redactar aviat la nova llei de cambres. El Govern ha volgut esperar que se celebressin les eleccions per redactar el text en col·laboració amb els nous equips de govern. La nova llei servirà per concretar les funcions i el finançament de les 13 cambres de comerç catalanes, però no ha avançat detalls sobre quins canvis s’introduiran.

L’únic que confirmat és que la voluntat del Govern és reduir al mínim el nombre de seients de pagament que hi haurà als plens de les cambres, un mecanisme que va introduir el govern espanyol per ajudar al finançament de les entitats després que s’eliminés la quota obligatòria de les empreses. La presència d’escons de pagament ha generat certa polèmica perquè algunes candidatures, en especial la de l’ANC, consideren que beneficia exclusivament a les grans empreses, ja que només s’hi pot accedir a través d’una aportació mínima de 75.000 euros anuals durant quatre anys.

A la Cambra de Comerç de Barcelona 14 dels 60 escons del ple estan reservats a les empreses que fan una contribució econòmica més gran, que en aquestes eleccions corresponen a CaixaBank, Criteria Caixa, Naturgy, Abertis, Aigües de Barcelona, Banc Sabadell, Banco Mediolanum, Indra, Deloitte, PwC, Hotels Catalonia, Damm, el RACC i Magma Disseny. Entre totes han compromès una aportació mínima d’un milió d’euros anuals durant el present mandat, una xifra que suposa aproximadament el 5% del pressupost anual de la Cambra.

Més notícies
La Junta Electoral confirma l’aclaparadora victòria independentista a la Cambra
Notícia: La Junta Electoral confirma l’aclaparadora victòria independentista a la Cambra
Comparteix
La candidatura de l'ANC ha aconseguit 31 dels 40 escons en joc, un menys dels que li donaven els resultats provisionals
Joan Canadell: “L’unionisme s’ha clavat una patacada brutal a les eleccions a la Cambra”
Notícia: Joan Canadell: “L’unionisme s’ha clavat una patacada brutal a les eleccions a la Cambra”
Comparteix
Una de les cares visibles de la candidatura independentista ha insistit que l'entitat ha de fer un gir de 180 graus en les seves polítiques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa