El Mercat del Ninot provarà un control d’aforament pioner a través de wifi

Permet fer mapes de calor per parades i fins i tot saber de quin districte provenen els clients

El Mercat del Ninot a Barcelona ha iniciat una prova pilot per “explorar la viabilitat tecnològica i econòmica” d’utilitzar la xarxa wifi de l’Ajuntament per fer estimacions d’aforament en espais públics en temps de coronavirus. S’ha triat aquest mercat de l’Eixample perquè ja disposa d’un sistema de comptatge de persones independent: la comparació dels dos mètodes permetrà avaluar la precisió de la solució basada en wifi, ha explicat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge.

El projecte ha estat un dels guanyadors de la convocatòria de subvencions Impulsem el que Fas i ha rebut una subvenció de 35.000 euros per finançar part de la prova pilot. El valor afegit de la prova pilot és que permet fer mapes de calor per detectar en quin parades s’acumulen més persones i fins i tot saber de quin districte provenen, una informació que serà útil per a gestors i comerciants de l’equipament.

La prova, liderada per l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i una start-up, permet aprofitar sensors ja desplegats i no requereix la col·laboració activa dels usuaris del mercat. A més és anònima: no recull dades personals ni permet identificar les persones comptabilitzades en l’aforament.

Més informació

Nou comentari