El govern espanyol avisa Nissan que tancar la planta de Barcelona costarà 1.000 milions

El secretari general d'Indústria assegura que surt més barat invertir i que les administracions defensaran els llocs de treball amb "fermesa"

El secretari general d’Indústria i Pime del govern espanyol, Raül Blanco, ha xifrat en més de 1.000 milions d’euros el cost per a Nissan de tancar la fàbrica de Barcelona i ha avisat la companyia que surt “més rendible i més barat” invertir-hi. Blanco ha dit que qualsevol inversió, tant en nous models o noves plataformes industrials, serà “molt és barata” que marxar i ha alertat que l’automobilística no trobarà “cap mena de facilitat” de les administracions per abandonar l’activitat a Barcelona.

En aquest sentit, Blanco ha insistit que les administracions mantindran una “posició de fermesa” per defensar els llocs de treball i el futur industrial de la planta de Nissan a la capital catalana.”La nostra actitud és molt clara. Només contemplem la inversió a Barcelona”, ha afirmat, i ha remarcat que la inversió “alternativa” ha de “garantir el futur” de la planta els pròxims 10 anys. En aquest sentit, Blanco ha enviat un missatge de “confiança” i de “suport” als treballadors.

Dijous, dia decisiu

Blanco ho ha dit després de mantenir una trobada aquest dilluns al matí amb els comitès d’empresa de Nissan. Els representants sindicals han demanat que les administracions facin “un pas més i intensifiquin la seva feina en la defensa de l’activitat industrial de Nissan” a Catalunya i l’Estat. El pròxim dijous 28 de maig està previst que la companyia anunciï el futur de la planta i els sindicats asseguren que seguiran lluitant per revertir la situació.

“Les plantes de Barcelona són competitives, flexibles i amb una plantilla altament qualificada. Tancar-les és molt més car que invertir en elles”, diu el secretari general de SIGEN-USOC, Miguel Ruiz. “Totes les administracions estem treballant unides en la continuïtat des de fa més d’un any i mig”, ha defensat Blanco, que ha dit que ho seguiran defensant en els pròxims dies.

Més informació

Nou comentari