Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat admet que el tancament de la planta de Nissan “seria un cop molt dur”

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani (ERC), ha verbalitzat el que totes les esferes polítiques i econòmiques pensen sobre el possible tancament de la planta de Nissan: “Seria un cop molt dur”. En la mateixa línia, ha advertit que es perdrien “molts” llocs de feina. El conseller ha reconegut que la situació actual d’emergència sanitària fa encara més “complex” tot plegat, ja que la crisi derivada del coronavirus “és i serà molt forta”. 

El comitè d’empresa i representants del departament de Treball es van reunir ahir a la Generalitat de Catalunya per intercanviar impressions sobre la decisió que hauria pres la multinacional japonesa de tancar la planta, segons va publicar el diari nipó Nikkei. El conseller el Homrani ha afirmat en una entrevista a TV3 que la preocupació és “molt i molt gran”.

De tota manera, el Homrani ha posat en valor la feina d'”anys” amb la multinacional, que forma part del teixit industrial de Catalunya des de fa 50 anys. A més, ha recordat que la Generalitat va donar ajudes a la companyia per adaptar la planta de pintura per així ajustar-la a la normativa europea. 

En qualsevol cas, el conseller de Treball ha demanat “no abaixar els braços” i ha apostat per la col·laboració entre administracions. En aquesta línia, ha ressaltat la bona sintonia amb l’Estat quant a salvar la planta de Nissan.  

Pel que fa a la situació de la plantilla, que es troba en vaga indefinida –cosa que ha afectat l’activitat de l’empresa–, el Homrani ha comentat que existeix “neguit”. També ha avisat que actuaran amb duresa si les denúncies que ha rebut Inspecció de Treball sobre l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a Nissan són certes. El conseller ha insinuat que l’ERTO pot haver estat presentat per les dificultats que planteja la vaga i no per les complicacions derivades de la Covid-19, tal com alerten algunes denúncies. 

Més notícies

Colau demana a Nissan que es quedi perquè Barcelona “aposta per la mobilitat del futur”

Notícia: Colau demana a Nissan que es quedi perquè Barcelona “aposta per la mobilitat del futur”
Comparteix
La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, assegura que la firma japonesa no ha pres cap decisió encara però admet la preocupació pel cas
Notícia: Colau demana a Nissan que es quedi perquè Barcelona “aposta per la mobilitat del futur” - Mobile

Foment reclama a Estat i Generalitat que negociïn amb Nissan per salvar la fàbrica barcelonina

Notícia: Foment reclama a Estat i Generalitat que negociïn amb Nissan per salvar la fàbrica barcelonina
Comparteix
La patronal alerta que 25.000 treballadors entre directes i indirectes depenen de la multinacional japonesa
Notícia: Foment reclama a Estat i Generalitat que negociïn amb Nissan per salvar la fàbrica barcelonina - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa