La Generalitat admet que el tancament de la planta de Nissan “seria un cop molt dur”

La multinacional japonesa hauria pres la decisió però no la comunicarà fins al 28 de maig, segons el diari 'Nikkei'

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani (ERC), ha verbalitzat el que totes les esferes polítiques i econòmiques pensen sobre el possible tancament de la planta de Nissan: “Seria un cop molt dur”. En la mateixa línia, ha advertit que es perdrien “molts” llocs de feina. El conseller ha reconegut que la situació actual d’emergència sanitària fa encara més “complex” tot plegat, ja que la crisi derivada del coronavirus “és i serà molt forta”. 

El comitè d’empresa i representants del departament de Treball es van reunir ahir a la Generalitat de Catalunya per intercanviar impressions sobre la decisió que hauria pres la multinacional japonesa de tancar la planta, segons va publicar el diari nipó Nikkei. El conseller el Homrani ha afirmat en una entrevista a TV3 que la preocupació és “molt i molt gran”.

De tota manera, el Homrani ha posat en valor la feina d'”anys” amb la multinacional, que forma part del teixit industrial de Catalunya des de fa 50 anys. A més, ha recordat que la Generalitat va donar ajudes a la companyia per adaptar la planta de pintura per així ajustar-la a la normativa europea. 

En qualsevol cas, el conseller de Treball ha demanat “no abaixar els braços” i ha apostat per la col·laboració entre administracions. En aquesta línia, ha ressaltat la bona sintonia amb l’Estat quant a salvar la planta de Nissan.  

Pel que fa a la situació de la plantilla, que es troba en vaga indefinida –cosa que ha afectat l’activitat de l’empresa–, el Homrani ha comentat que existeix “neguit”. També ha avisat que actuaran amb duresa si les denúncies que ha rebut Inspecció de Treball sobre l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a Nissan són certes. El conseller ha insinuat que l’ERTO pot haver estat presentat per les dificultats que planteja la vaga i no per les complicacions derivades de la Covid-19, tal com alerten algunes denúncies. 

Més informació

Nou comentari