UGT denuncia una estratègia per “fer desaparèixer” Nissan de Barcelona

El sindicat alerta que l’aliança del fabricant japonès amb la francesa Renault pot acabar amb el tancament de la seva fàbrica de la Zona Franca

UGT ha denunciat una estratègia per “fer desaparèixer” la fàbrica de Nissan a Barcelona, que es troba en plena fase de reestructuració. Les seccions del sindicat a Nissan han alertat que l’aliança del fabricant japonès amb Mitsubishi i la francesa Renault pot tenir conseqüències molt negatives per a la planta de la Zona Franca, els treballadors de la qual esperen una solució definitiva als dubtes sobre el futur de la planta amb una vaga indefinida que ja dura tres setmanes.

Nissan presentarà el seu nou pla de reestructuració la pròxima setmana i previsiblement resoldrà les incògnites que planegen sobre la seva fàbrica a Barcelona després que en els últims temps hagin circulat rumors sobre el seu tancament i un hipotètic trasllat de la producció a les plantes que Renault té a l’estat espanyol.

Guerra silenciosa

UGT ha criticat que, després de 20 dies de vaga indefinida, “l’únic que sembla importar a la direcció de l’aliança es com de reforçats sortiran” després de la reestructuració i ha parlat de guerra silenciosa entre les companyies per fer-se amb el control de l’aliança. La situació és tan delicada que el comitè d’empresa ha demanat ajuda al govern espanyol per a que pressioni Nissan per definir un pla industrial de futur que garanteixi els 3.000 llocs de treball que estan en joc i que, a més, requeriria una inversió mínima comparada amb el cost de tancar la planta.

“No podem permetre que es trenqui l’equilibri de l’aliança en favor d’un sol soci, que està sent pressionat pel govern francès, del qual depèn accionarialment, perquè reubiqui o renacionalitzi les produccions de la marca si vol ajudes d’estat”, fet que propiciaria el tancament de les plantes de Nissan a Europa. Per evitar-ho demanen a la Unió Europea unes regles del joc que no permetin “el canibalisme empresarial entre centre de treball” i ha alertat Nissan que es juga el seu prestigi a Europa.

Més informació

Nou comentari