Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demanarà a Colau recuperar la indústria deslocalitzada els darrers 30 anys

ERC demanarà al govern d’Ada Colau un pla per reindustrialitzar Barcelona, que inclogui “relocalitzar” les empreses que la ciutat ha anat centrifugant al llarg dels darrers 30 anys. “Tenim espai per acollir-les però les parcel·lacions dels polígons s’han de revisar perquè avui les empreses ja no necessiten tant de sol”, ha destacat el portaveu del grup municipal, Jordi Coronas, en una roda de premsa virtual. El pla el pilotaria Barcelona Activa i també inclouria modernitzar els polígons ja existents –una vella assignatura pendent de Barcelona–, ajudar a indústries tocades per la crisi postCovid i engegar nous programes d’assessorament per a pimes. 

És una de les propostes que presentaran els republicans a les comissions municipals de maig, que tenen lloc aquest dimarts i dimecres. Després de tres mesos de parèntesi, se celebraran de nou amb tot l’ordre del dia complet, tot i que encara en format telemàtic. Els republicans també demanaran a la comissió d’Economia “que l’Ajuntament faci tot el possible per retenir Nissan i els seus llocs de treball”, davant el temor que la multinacional japonesa vulgui tancar les instal·lacions barcelonines​, que donen feina a 3.000 persones de forma directa i alimenten 20.000 llocs de treball més indirectes. “Tenim fins al 28 de maig per negociar amb Nissan”, ha recordat Coronas, que proposa oferir suport a la marca per a una reconversió cap a la mobilitat sostenible.

D’altra banda, ERC defensarà també un permís retribuït de mitja jornada per als funcionaris i treballadors d’empreses municipals que tinguin menors de 16 anys o persones dependents al seu càrrec. Sense cost estimat, per no conèixer-se la demanda que tindria entre la plantilla, la mesura seria temporal fins que reobrin les escoles i els centres d’atenció. En paral·lel, demanaran crear una comissió “per desplegar un pla de teletreball”, que estengui aquesta modalitat a l’Ajuntament. “No és el mateix teletreballar que treballar des de casa, hi ha d’haver flexibilitat horària treballant per objectius i garantir la salut laboral”, ha afegit.

Preguntat pel pressupost municipal, Coronas ha assegurat que no veu progressar les negociacions: “No hem avançat”. “Partim d’un enfocament d’entrada diferent i el govern no presenta com a mesura ferma augmentar el sostre de despesa, gastar el superàvit o augmentar l’endeutament”, ha respost, en referència a les tres vies d’ingressos extraordinaris que requereixen l’autorització del govern espanyol. “Suposo que estan una mica a l’espera de quina música sona a Madrid o a Europa fins i tot”, ha afegit.

També ha lamentat que les converses entre el govern Colau i el Gremi de Restauració “sembla que estan costant força” i encara no s’han concretat les concessions sobre terrasses. Els republicans preveuen que l’ús ciutadà de les terrasses, quan Barcelona entri a la fase 1, podria generar conflictes de convivència i proposa també al govern que desactivi l’ERTO dels Agents cívics municipals per destinar-los a supervisar aquests espais.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa