Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reclama mesures “urgents” per compensar l’anul·lació de l’impost de la plusvàlua
  • CA

Les alarmes s’han encès a l’Ajuntament de Barcelona després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat una part de l’impost a la plusvàlua, un tribut que recapten els municipis i que, en el cas de la capital catalana, suposa deixa d’ingressar 180 milions anuals. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut que la sentència del TC és molt “preocupant” i que tindrà un impacte enorme en els pressupostos d’enguany.

En termes generals, els 180 milions que deixarà d’ingressar l’Ajuntament en concepte de l’impost de la plusvàlua suposen el 5,2% de tot el pressupost del 2022, que ascendeix a 3.400 milions d’euros, el més elevat de la història de la ciutat. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha reclamat al govern espanyol que faci el necessari per “compensar” la pèrdua d’ingressos i aprovi una nova llei que “reguli bé l’impost”.

Crítiques de l’oposició

L’oposició també ha mostrat la seva preocupació per la decisió del Constitucional. La presidenta del grup municipal de Junts, Elsa Artadi, ha retret al govern espanyol actual i als anteriors del PP que no hagin estat capaços de resoldre un “embolic” que s’arrossega des del 2008. De fet, és la tercera vegada que el Tribunal Constitucional es pronuncia en contra de la llei que regula el tribut i totes han estat per esmenar deficiències del redactat, que sempre perjudicava el ciutadà.

Per la seva banda, ERC ha demanat un ple extraordinari i calcula que la sentència del TC tindrà un impacte de fins a 40 milions en el pressupost d’aquest any i d’uns 182 milions per al del 2022, molts semblants a les del govern municipal. “És una afectació molt important”, ha dit el portaveu dels republicans, Jordi Coronas, que també ha acusat el govern espanyol d’haver “mirat cap a una altra banda” durant els últims anys.

Després de l’anul·lació de l’impost de la plusvàlua, una de les principals fonts de finançament de l’Ajuntament, Artadi considera que les ordenances fiscals per al 2022 que ha presentat el govern municipal han quedat desfasades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 27, 2021 | 18:53
    Tripartit no, gràcies octubre 27, 2021 | 18:53
    Una mesura per compensar que no podran xumar tant de l'impost de plusvàlua, podria ser reduir les despeses que fa la Colau emmerdant els portals i panells publicitaris amb propaganda d'autobombo.
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 27, 2021 | 18:59
    Tripartit no, gràcies octubre 27, 2021 | 18:59
    Els "paganos" no som Barcelona ? Només és Barcelona la trepa de la Comuna Pudenta - psc's i els seus amics subvencionats?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa