Els comuns pressionen ERC perquè aprovi els pressupostos

El regidor de Presidència, Jordi Martí, assegura que sense els comptes els diners es quedaran “al calaix”

El regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha fet una crida a ERC perquè aprovi els pressupostos municipals per l’any 2022, que tot just ara s’han començat a negociar. En una entrevista al programa bàsics de betevé, Martí ha pressionat els republicans –i en menor mesura la resta de grups– per aconseguir passar els comptes més expansius de la història de l’Ajuntament: “Qui no aprovi el pressupost és que vol que deixem diners al calaix”, ha assegurat.

“Serà una negociació molt difícil”, ha augurat el regidor de Presidència, conscient que el canvi d’estratègia d’ERC per la segona meitat del mandat obligarà a fer més concessions. “Es poden marcar distàncies i donar suport als pressupostos”, ha dit Martí, que ha reconegut que el govern municipal també té una pressió afegida per buscar els suports necessaris. “És difícil explicar a la ciutadania que hem deixat coses al calaix”.

Comptes de rècord

El govern de coalició de BComú i el PSC ha posat sobre la taula un pressupost rècord de 3.496 milions d’euros, un 4,7% més elevat que el d’enguany, que ja era el més elevat de la història de la ciutat, amb més de 900 euros per a inversions. L’Ajuntament està decidit a fer servir totes les eines que té a l’abast per aconseguir més recursos i té previst tirar deute per aconseguir 100 milions addicionals i compta a rebre més de 150 milions d’euros dels fons europeus Next Generation.

El regidor de Presidència s’ha mostrat convençut que trobaran els suports necessaris, igual que han fet els dos últims anys, i confia en la predisposició dels grups municipals a negociar per millorar la proposta inicial. Martí ha explicat que les expectatives són altes perquè l’Ajuntament està en disposició d’oferir més recursos malgrat estar en una època de crisi. Quan es negocien uns pressupostos iguals o menors que l’any anterior, “sempre pots fer una pròrroga”, però per gastar més “cal que s’aprovin”, ha recordat.

Comentaris

  Martí 22/09/2021 11:28 am
  Comúns son la comuna d'apestats del PSC, Jordi Martí s'ha passat tota la vida militant al partit dels obrers nacionalistes espanyols. Igual que la Albiach. No són de fiar.
  amb comu no podem 22/09/2021 11:54 am
  a canvi de que martí, perquè no recorres al vals o a junts, així us tornaran el favor de la diputació. Tan debò ERC, us faci suar tinta, i no aconseguiu l'aprovació a canvi de res
   ERChachas de colau.155 22/09/2021 6:08 pm
   Maragall, la chacha vieja de la colau saca la fregona
  Maragall el TETE DEL GAL.ERC 22/09/2021 4:01 pm
  El vot del psoecialista, franquista.porciolitic Tete Maragall de Franco, miembro del GAL.PSOE, el tens assegurat. ERC ES PSOE, ES GAL, ES ESPAÑA

Nou comentari