Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona encara el 2022 amb el pressupost més alt de la seva història

3.406 M €, la xifra més alta de la història. Aquest és el pressupost que preveu l’Ajuntament de Barcelona, que inclou 153 milions dels fons Next Generation de la UE -pendents de confirmar i de concretar en quins projectes es podrien invertir- i també l’increment de 100 milions d’euros per la via de l’increment de l’endeutament públic. En el cas d’aquesta segona via, Barcelona tancaria el 2022 amb un endeutament del 34 % respecte als ingressos corrents, molt per sota del topall del 75 % que permet la llei.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el regidor de Pressupost, Jordi Martí, han presentat aquest dilluns el projecte de pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2022, que és el primer que remunta la pandèmia.

Durant la presentació, Collboni ha assegurat que el pressupost del 2022 és “un pressupost extraordinari per consolidar la recuperació, superar la pandèmia i continuar transformant la ciutat“. Els comptes municipals preveuen una inversió també rècord, de 903 milions (comptant els 153 M € dels fons Next Generation, els 100 M € de l’endeutament, i 753 milions a càrrec del mateix Ajuntament, segons ha desglossat el tinent d’alcalde). A més, en aquests 903 milions extra també s’hi inclouen els pressupostos particulars de dues corporacions municipals, B:SM i l’Institut Municipal d’Habitatge.

Ara bé, el bipartit Comuns-PSC no té la majoria suficient com per aprovar aquesta prosposta de pressupostos i haurà d’iniciar les negociacions amb l’oposició. Tant Comuns com el PSC assenyalen ERC com el factor estabilitzador. Amb l’anunci d’AENA de no invertir finalment en el Prat – a l’espera que s’esgotin els dies de termini fins el 30 de setembre-, la taula de negociació i el context polític general, els republicans tindran la clau. “Volem aprovar aquest pressupost, no ens podem permetre un altre escenari”, ha dit Collboni. Per la seva banda, Jordi Martí s’ha referit expressament a ERC, amb qui l’executiu ja va pactar el darrer pressupost: “Estic segur que arribarem a un acord, per nosaltres no serà i hi posarem tot l’esforç”, ha insistit el regidor dels Comuns.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a setembre 20, 2021 | 17:14
  Amb els comuns no podem setembre 20, 2021 | 17:14
  Així la frau kolau, es podrà tornar a pujar el sou. Podrà continuar malgastant, contractant a dit i anar augmentant el forat negre
 2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a setembre 20, 2021 | 22:21
  Tripartit no, gràcies setembre 20, 2021 | 22:21
  Un ajuntament que tenia superàvit, endeutat fins el coll per la Comuna Pudenta, llençant els calers amb autopropaganda, subvencions a les associacions amigues i ximpleries com el "porta a porta", augments d'impostos en temps de crisi i una ciutat bruta i plena de rates.
 3. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a setembre 21, 2021 | 11:01
  uno que vive en Tabarnia setembre 21, 2021 | 11:01
  es el que vareu votar, ara aguantar, i si os deixen un forat descomunal, dons als jutjats, cap problema

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa