Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona podria perdre 180 milions amb l’anul·lació de les plusvàlues
  • CA

El Tribunal Constitucional ha declarats nuls diversos articles de la llei reguladora de les hisendes locals, aprovada el 2004, entre els quals destaca el que desenvolupa l’impost de la plusvàlua, que recapten els ajuntaments. Es tracta d’un tribut que grava la revalorització dels terrenys sobre els quals està construït un habitatge des que es va comprar fins que s’ha venut. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, estima que en el cas de Barcelona, la pèrdua d’aquest impost suposaria deixar d’ingressar 180 milions anuals per la decisió del TC.

Només conèixer-se la decisió, Collboni ha reclamat al govern espanyol que busqui solucions per “compensar” la pèrdua d’ingressos dels ajuntaments i “fixar una normativa que reguli bé l’impost”, ja que Barcelona no pot “renunciar” a 180 milions que poden destinar a polítiques socials o a inversions per reactivar l’economia. Davant l’alarma encesa a molts ajuntaments, el ministeri d’Hisenda ha anunciat que treballa per revisar l’impost de la plusvàlua perquè s’ajusti als requeriments Constitucional.

Tant el govern espanyol com els ajuntaments estan a l’espera de llegir la sentència completa, que es publicarà en els pròxims dies, per saber exactament com afectaran les retallades del Constitucional, tot i que es dona per fet que l’impost de les plusvàlues té els dies comptats. Segons el TC, el redactat de la llei estableix un mètode de càlcul del tribut segons el qual sempre s’ha produït una revalorització dels terrenys durant el període impositiu, independentment de si realment hi ha hagut una revalorització o per quin valor ha sigut. És la tercera vegada que el TC esmena el tribut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 27, 2021 | 11:49
    Tripartit no, gràcies octubre 27, 2021 | 11:49
    Un titular que sembla fet per la Colau: "Barcelona podria perdre 180 milions amb l’anul·lació de les plusvàlues" Qui és Barcelona? Els ciutadans que paguem els impostos abusius no som Barcelona? Quan en Box Bunny diu que aquests 180 milions són per fer "polítiques socials", vol dir subvencionar associacions amigues
  2. Icona del comentari de: Tomppa a octubre 27, 2021 | 12:23
    Tomppa octubre 27, 2021 | 12:23
    No pots perdre una cosa que no es teva ...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa