Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reclama un ple “urgent” sobre l’anul·lació de l’impost de la plusvàlua
  • CA

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que convoqui un ple extraordinari de manera urgent per analitzar les conseqüències de l’anul·lació de l’impost de la plusvàlua decretat pel Tribunal Constitucional. Segons el portaveu dels republicans, Jordi Coronas, la sentència del TC suposarà una pèrdua considerable d’ingressos per la ciutat en un moment clau.

“Hem estimat que l’impacte podria ser d’entre 35 i 40 milions en pèrdua d’ingressos en el que queda de 2021 i de 182 milions en el pressupost que es proposa per a l’any vinent”, ha lamentat Corona. Les xifres coincideixen amb els càlculs del govern municipal, que té previst reclamar compensacions al govern espanyol. “És una afectació molt important que perjudica tots els ajuntaments, no només el de Barcelona”, recorda Coronas.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut que la sentència de Constitucional és “preocupant” i que tindrà una afectació “greu” als pressupostos d’enguany –la pèrdua d’ingressos equival al 5,2% del pressupost anual de l’Ajuntament– i demanat un “diàleg àgil” amb el ministeri d’Hisenda per trobar una solució.

Promeses incomplertes

ERC culpa el govern espanyol d’haver “mirat cap una altra banda” durant els últims quatre anys, ja que el TC –que ha retallat tres vegades el tribut en els últims anys– havia avisat que tenia seriosos dubtes sobre la constitucionalitat del sistema de càlcul de l’impost. “L’Estat ha de crear un fons de compensació per als ajuntaments per compensar els ingressos perduts en un moment de recuperació econòmica”, ha reclamat.

En aquesta línia, els republicans portaran al plenari que se celebra divendres una proposició per exigir a l’Estat que compleixi amb les “eternes promeses” que fa de tant en tant i que mai compleix, com la futura estació de la Sagrera, la reforma de l’estació de Sants o el Pla de Rodalies. “Són incompliments injustos i reiterats que s’allarguen infinitament més que qualsevol període temporal que es podria considerar acceptable”, es queixa Coronas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a octubre 27, 2021 | 14:22
    FRAN BCN octubre 27, 2021 | 14:22
    La plusvalua i.succesions, són la lacra i un atracament
  2. Icona del comentari de: Pseudoesquerres vampíriques i extorquidores a octubre 27, 2021 | 15:55
    Pseudoesquerres vampíriques i extorquidores octubre 27, 2021 | 15:55
    Són uns canalles, i clar, els d'ERC s'hi apunt5en. En diuen "ingressos perduts" del fet d'invalidar-los l'atracament brutal que apliquen als ciutadans amb un sistema de càlcul injust, com de fet el mateix concepte ja ho és. Quants cops ha de pagar una família per la mateixa propietat???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa