El saló Alimentaria ha tancat aquest dijous les seves portes amb uns 100.000 visitants i 3.000 empreses. El resultat de la fira és “excel·lent” i per sobre de les expectatives plantejades, segons el primer balanç que ha fet el president del saló, Josep Lluís Bonet. En total, la cita ha atret companyies de 52 països d’arreu del món i de tots els continents del planeta i ha generat un impacte econòmic xifrat en fins a 180 milions d’euros, segons els organitzadors. En aquesta ocasió, Alimentaria ha ocupat 85.000 metres quadrats del recinte de la Gran Via, una dimensió similar al d’altres fires de primer nivell com el Mobile World Congress (MWC). “Això continuarà amunt i hi ha motius per ser optimistes, tindrem una acceleració del sector”, ha vaticinat Bonet.

Els productes saludables i l’auge de la proteïna vegetal, així com les últimes tendències en l’àmbit hostaler com el delivery han protagonitzat el programa d’activitats que ha desenvolupat Alimentaria i el seu saló paral·lel Hostelco, centrat en innovacions per a hotels i restaurants.

Segons ha ressaltat Bonet en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el sector té avui en dia motius per veure amb positivisme el futur i el tot context marcat per la inflació i els problemes de subministrament. “És un moment crucial. Gràcies als fons europeus Next Generation el sector guanyarà temps en la seva digitalització, en la sostenibilitat i també en la internacionalització“, ha destacat abans de ressaltar que a l’Alimentaria s’han fet més de 12.000 entrevistes de negocis.

De les més de 3.000 firmes expositores que ha reunit enguany el saló, 400 han estat internacionals. Així mateix, Brasil, Eslovàquia, Austràlia, Canadà, els Emirats Àrabs Units i Puerto Rico han participat per primera vegada en aquest certamen biennal que no se celebrava des de 2018 per culpa de la pandèmia.

Més notícies
Menjador escolar / Ajuntament de Barcelona

Clam dels menjadors escolars ‘eco’ contra el topall de preu públic

Notícia: Clam dels menjadors escolars ‘eco’ contra el topall de preu públic
Comparteix
La inflació escanya pagesos, distribuïdors i famílies que aposten per una alimentació més sostenible
Notícia: Clam dels menjadors escolars ‘eco’ contra el topall de preu públic - Mobile
Exposició itinerant 'Per una alimentació sostenible. Actuem!' sobre alimentació sostenible / Ajuntament de Barcelona

2.000 alumnes de Barcelona es formen en alimentació sostenible

Notícia: 2.000 alumnes de Barcelona es formen en alimentació sostenible
Comparteix
Una exposició itinerant de l'Ajuntament ha voltat pels districtes de la ciutat per fomentar el consum de menjar saludable
Notícia: 2.000 alumnes de Barcelona es formen en alimentació sostenible - Mobile
El centre de distribució servirà com a magatzem per a les comandes / ACN

Unió de Pagesos obrirà un centre de distribució de productes Km0 a Barcelona

Notícia: Unió de Pagesos obrirà un centre de distribució de productes Km0 a Barcelona
Comparteix
L’organització fa dos anys que treballa en un centre de distribució propi, que obrirà a principis del 2022
Notícia: Unió de Pagesos obrirà un centre de distribució de productes Km0 a Barcelona - Mobile
Un expositor a l'edició de 2018 de la fira Alimentaria / ACN

Allau d’expositors per ser a Alimentaria i Hostelco a falta de nou mesos per obrir

Notícia: Allau d’expositors per ser a Alimentaria i Hostelco a falta de nou mesos per obrir
Comparteix
Totes dues fires, convocades per a l'abril de 2022, recobren nivells de contractació anteriors a la pandèmia
Notícia: Allau d’expositors per ser a Alimentaria i Hostelco a falta de nou mesos per obrir - Mobile

Nou comentari

Comparteix