Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
2.000 alumnes de Barcelona es formen en alimentació sostenible
  • CA

2.000 alumnes de Barcelona han visitat durant els darrers mesos l’exposició itinerant Per una alimentació sostenible. Actuem!, en el marc del projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. Més enllà dels estudiants, fins a 6.500 persones han interactuat amb aquest programa, a través de debats, xerrades i tallers, entre d’altres.

“Aquesta exposició vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis del consum saludable i l’impacte del sistema alimentari en la salut del planeta, l’economia local i el món rural, així com habilitar canals de participació per mitjà d’activitats gratuïtes, lúdiques i experimentals per a escoles i públic en general de totes les edats”, ha explicat l’Ajuntament, a través d’un comunicat.

Les activitats s’han adaptat en funció de l’edat de l’alumnat. Per a educació infantil s’ha preparat Sentir els aliments, a cicle inicial aprenen amb Les xefs de la natura, a cicle mitjà treballen Menjant a ritme de la natura, a cicle superior se centren en Malbaratament zero i a secundària estudien Compra 100% saludable.

Quant als programes pensats per a les famílies, s’han fet rutes etnobotàniques, cuina d’aprofitament, tastos de temporada i gastronomia salvatge, entre d’altres. A més, cada dissabte s’ha celebrat un acte festiu amb una paella sostenible que ha comptat amb uns 150 assistents als sis districtes on s’ha pogut celebrar.

L’exposició ha recorregut tots els districtes de la ciutat en els darrers mesos, des que a finals d’octubre es va inaugurar a Sant Andreu, i aquesta setmana finalitza la seva itinerància al Mercat de Fort Pienc, al districte de l’Eixample. Ara la iniciativa farà el salt per itinerar per municipis veïns, perquè el projecte compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Exposició Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut

Fins al 15 d’octubre es pot gaudir al MUHBA de l’exposició Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut, una activitat vinculada també a les activitats de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Aquesta activitat planteja la preocupació que han tingut totes les societats i ciutats per alimentar la seva població. “Ha estat una clau decisiva en la seva relació amb els territoris, en l’evolució al llarg dels segles de les tecnologies per aconseguir productes alimentaris i en les condicions en què homes i dones han pogut nodrir-se i mantenir la vida”, ha explicat l’Ajuntament. “Assegurar el proveïment i la seguretat alimentària va ser una de les principals ocupacions del Consell de Cent, la institució municipal barcelonina creada el 1249, des dels seus inicis”, ha afegit. El consistori posa com a exemple d’actualitat de garantia d’aliment suficient per als veïns i veïnes de la ciutat infraestructures com Mercabarna, a més de la xarxa de mercats municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa