Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou espai del Zoo: escorpins, borinots i espècies en risc a Catalunya
  • CA

El Zoo de Barcelona ha estrenat un nou espai dedicat als animals invertebrats. S’hi poden veure escorpins, empuses, borinots i espècies amenaçades a Catalunya, com els triops, informa l’ACN.

La nova instal·lació té una superfície de 300 metres quadrats i aplega 33 espècies que es distribueixen en 30 instal·lacions diferenciades com terraris i aquaris. L’itinerari dins de l’espai es divideix en les àrees Mediterrània, Selves, Illes, Papallonari i Àmbit Domèstic. Aquest últim mostrarà els invertebrats presents a les llars, en racons com els armaris, les terrasses o els jardins, ha explicat el director del Zoo de Barcelona, Sito Alarcón.

El nou espai vol donar més visibilitat als projectes de sensibilització, educació i conservació sobre els invertebrats, que representen el 97% dels animals del planeta. La instal·lació ha estat concebuda tècnicament per reproduir l’hàbitat de les espècies que acull.

L'interior de l'espai dedicat als invertebrats al Zoo de Barcelona / BSM
L’interior de l’espai dedicat als invertebrats al Zoo de Barcelona / BSM

Papallonari i laboratori a la vista del públic

L’àmbit més gran és el Papallonari, on es pot observar i comprendre el procés de metamorfosi de les papallones. A més, incorpora un laboratori visible al públic. En aquest espai es desenvoluparan tasques de manteniment i suport a la reproducció i creixement d’espècies que tenen especials requeriments. També s’hi podran portar a terme projectes de recerca i conservació en col·laboració amb l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA) i l’Associació Ibèrica de Zoos i Aquaris (AIZA).

La visita a aquets espai ha estat especialment dissenyada per al públic familiar. El recorregut té una durada aproximada de mitja hora i es farà en grups reduïts. Està previst també organitzar visites educatives per a les escoles al voltant d’aquesta nova instal·lació.

L'interior de l'espai dedicat als invertebrats al Zoo de Barcelona / BSM
L’interior de l’espai dedicat als invertebrats al Zoo de Barcelona / BSM

Guia a través d’un codi QR

L’espai incorpora ambientació sonora, recursos gràfics, elements interactius i diverses peces audiovisuals, entre d’altres. Els visitants podran descarregar-se també una guia a través d’un codi QR per obtenir informació sobre les espècies vistes. En tot aquests materials hi ha l’objectiu de sensibilització sobre el respecte de les espècies i, en aquets cas, de la importància dels invertebrats i la seva contribució a la natura.

L’Espai d’Invertebrats està dedicat al biòleg i pensador nord-americà Edward Osbourne Wilson, mort el 2021. Wilson va ser professor honorari de Zoologia Comparada a la Universitat d’Harvard i introductor de temes com biodiversitat, conducta social, èxit reproductiu i parentiu genètic.

Més notícies
Recreació virtual del futur passeig marítim a Sant Martí / Ajuntament
Crítiques veïnals al projecte anunciat pel passeig marítim de la Mar Bella
Notícia: Crítiques veïnals al projecte anunciat pel passeig marítim de la Mar Bella
Comparteix
La incògnita sobre què se'n farà de la plataforma per al fallit zoo marí inquieta els barris propers
Neixen al Zoo de Barcelona quatre pollets de faisà d’Edwards AJUNTAMENT DE BARCELONA
VÍDEO | Neixen al Zoo quatre cries d’animals en perill d’extinció
Notícia: VÍDEO | Neixen al Zoo quatre cries d’animals en perill d’extinció
Comparteix
Són pollets de faisà, una espècie en perill crític d’extinció, i des de l’any 2000 no es tenen registres de l’espècie en el seu hàbitat natural
Un dels 4 dofins del Zoo de Barcelona, durant un entrenament / Jordi Play
Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal
Notícia: Lleons gais i dofins bisexuals: l’amagada realitat LGTBI del món animal
Comparteix
El Museu de Ciències Naturals aborda la desconeguda sexualitat de la fauna
La incineradora de residus de Tersa, a Sant Adrià de Besòs / Grup Tersa / Europa Press
La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Notícia: La incineradora del Besòs va expulsar el doble de pols cancerígena permesa
Comparteix
Un informe de la Guàrdia Civil alerta que la contaminació que Tersa va emetre pot suposar més risc de càncer, de diabetis i de defectes de naixement

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa