VÍDEO | Enderrocat l’últim palauet senyorial de la plaça Adrià

No estava catalogat | Era testimoni del passat d'estiueig burgès a la zona

La plaça Adrià de Sant Gervasi ja ha perdut el seu últim palau senyorial, testimoni del passat d’estiueig burgès a la zona. Es tracta de la Casa Jové, que deu el seu nom a una família de traginers que van instal·lar-se a la capital i hi van prosperar fins a convertir-se en rics comerciants i banquers. Els hereus van conservar la propietat de l’immoble –del terreny, ara ja– i van rebre permís municipal per enderrocar-lo perquè l’edifici no està protegit com a patrimoni.

Un grup de veïns i l’entitat SOS Monuments s’havien mobilitzat aquest estiu per evitar l’enderroc de la Casa Jové. Entre altres coses,  recollien firmes a través de la plataforma Change.org. Finalment aquest agost s’ha consumat la demolició anunciada. S’hi construirà un bloc de pisos modern amb piscina.

L’edifici complia un segle enguany i feia uns mesos que era buit. L’últim ús que va tenir va ser el d’escola de negocis. Segons la llicència d’obres, consultada per aquest diari, el nou edifici tindrà 5 habitatges i una piscina a l’altell i les obres tenen una durada estimada de 18 mesos i un termini màxim d’un any per començar.

Recreació virtual del bloc de pisos que substituirà la Casa Jové / Cedida
Recreació virtual del bloc de pisos que substituirà la Casa Jové / Cedida

Com que no forma part del Catàleg arquitectònic de la ciutat, la propietat no ha tingut l’obligació de conservar-ne cap element i no quedarà ni rastre del palauet enderrocat.

Més informació

Nou comentari