La vida lectora confinada, en ‘streaming’

Tres canals audiovisuals per mantenir-nos connectats a través de la literatura mentre estem confinats

Aquests dies de confinament estem fent coses molt estranyes. Alguns estem teletreballant i adonant-nos que no tenim la casa preparada per a tal cosa. Altres, de cop aprenen a valorar la tasca feta a les escoles. N’hi ha que converteixen el menjador de casa en un gimnàs. I les plataformes de streaming no paren. Però l’activitat lectora ens apel·la, i les llibreteres ens hem d’inventar les mil i una per aconseguir estan presents a les nostres comunitats lectores. Per aquest motiu ens hem inventat una mica de tot per tal de seguir fent coses, no només perquè les lectores no s’oblidin que hi som, sinó també –i sobretot– per tal que el circuit cultural segueixi ben proveït de continguts.

I com ho hem fet? Doncs aquí cadascú s’ho fa com pot, però n’hi ha per a tots els gustos i per a totes les edats. 

Òmnium Cultural

L’entitat ha preparat una programació diària al seu canal de YouTube

  • Contes confinats per a infants, a les 17 hores cada dia
  • Literatura a domicili amb una conversa entre un autor i un llibreter, a les 19 hores
  • Lliçó d’història amb Virus popular, a les 22 hores 

Llibreria Sendak

Fa temps que té un canal de Telegram on expliquen contes, i des que estem confinats n’expliquen un cada nit. Són una delícia absoluta, a vegades accepten peticions i podeu recuperar tots els anteriors, així que no us quedareu sense contes per abans d’anar a dormir!

La Carbonera

I nosaltres? Doncs a La Carbonera anem fent un munt de coses per tenir la comunitat lectora entretinguda sempre que hem pogut. Hem reprogramat el Ruda Fem Fest a YouTube, i el podeu recuperar al nostre canal i encara seguim durant aquest final de març.

Però també hem fet una altra cosa. Per primera vegada hem fet un club de lectura en streaming: les participants del nostre club de lectura van participar des de casa seva, i la resta ho van anar fent a través dels comentaris de YouTube. Va anar tan bé que dijous dia 2 repetim i llegim La senyora Dalloway, un clàssic de Virginia Woolf que podeu recuperar de les lleixes de casa o comprar-lo en e-book a Libelista.

Perquè ja ho sabem que la vida confinada no és la mateixa, però tenim a Barcelona un munt de llibreters disposats a no deixar que s’aturi. Com es pot veure a llibreriesobertes.cat.

Amb la col·laboració de:
Logotip de la llibreria La Carbonera Espai de Llibres

Més informació

Nou comentari