Veïns i comerciants de la Rambla reclamen consens al Govern per la Foneria de Canons

Amics de la Rambla i el col·lectiu Resistim al Gòtim recriminen la falta de diàleg previ amb el territori

Veïns i comerciants de la Rambla s’han mostrat molt crítics amb l’anunci d’un equipament cultural privat a la Foneria de Canons, ubicada al final de l’avinguda. Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla, ha explicat al TOT Barcelona que l’entitat s’ha sentit “decebuda per les formes” amb què la Generalitat ha anunciat un concurs de projectes per reobrir l’espai. Qüestiona que un altre centre cultural al Portal de la Pau sigui el que necessiten els veïns i treballadors de l’entorn i dubten de la viabilitat econòmica de la concessió, perquè el privat que exploti l’edifici primer n’haurà de finançar la rehabilitació integral. 

“Estarem a l’expectativa de les condicions de la licitació… Però de moment la forma malament i el contingut, dubtós”, ha sentenciat. Villar s’ha acostat a la roda de premsa d’aquest migdia a la Foneria i assegura que li ha fet saber personalment a Quim Torra que estava “molt emprenyat” amb l’anunci. L’entitat feia “mesos” que buscava interlocució amb l’administració catalana per desencallar aquest espai. Ara intentarà “incidir en els plecs” per alinear el destí de l’espai amb la reforma de la Rambla.

D’altra banda, el col·lectiu veïnal Resistim al Gòtic ha titllat de “ridícula” la proposta d’un concurs públic. Els activistes recorden la petició d’un nou ambulatori al barri i les deliberacions que fa anys que fan veïns i institucions sobre el futur de la Rambla. Temen que un equipament cultural privat porti “més turistificació i més misèria” al veïnat i promet oposar-s’hi.

.

Més informació

Nou comentari