Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC recorda a Colau que li ha demanat dos cops comprar la Foneria
  • CA

La regidora Gemma Sendra (ERC) ha recordat que el grup municipal republicà va demanar dos cops als comuns d’Ada Colau la compra de la Foneria de Canons de la Rambla. El president Quim Torra ha anunciat aquest migdia que el Govern obrirà un concurs públic abans de l’estiu per cedir l’immoble a un privat i que aquest el rehabiliti i reobri com a equipament cultural. El govern municipal ha reaccionat poc després subratllant la seva “sorpresa” per l’anunci i recriminant al Govern que no consensués abans amb el consistori els plans per a l’espai.

Sendra ha recordat aquest dijous a la tarda que l’exlíder d’ERC al consistori, Alfred Bosch, va acordar el 2015 amb els comuns la compra de l’edifici. L’exregidora Gala Pin i l’exconseller Santi Vila no van posar-se d’acord amb un preu de venda. Aquest inici de mandat ERC ha tornat a demanar al govern d’Ada Colau, en el marc de la negociació de pressupostos, la compra de la Foneria. “No se’ns va acceptar i no es va incloure als comptes”, ha lamentat Sendra. “Hi ha hagut moltes oportunitats perdudes”, ha lamentat.

L’exregidora Gala Pin ha respost després a través d’una piulada per què no va ser possible la compra el passat mandat: “Vam fer una taxació, la Generalitat digué que massa baixa. Es buscà un tercer, neutre, consensuat, que fixà un preu més baix”. Amb l’import final sobre la taula el Govern va preferir no vendre l’immoble i ara no l’ha ofert tampoc al consistori. “Impossible comprar el que la Generalitat no vol vendre”, ha rebatut Pin.

Més notícies
Veïns i comerciants de la Rambla reclamen consens al Govern per la Foneria de Canons
Notícia: Veïns i comerciants de la Rambla reclamen consens al Govern per la Foneria de Canons
Comparteix
Amics de la Rambla i el col·lectiu Resistim al Gòtim recriminen la falta de diàleg previ amb el territori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa