Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Estupefacció” a l’Ajuntament per l’anunci de Torra a la Foneria
  • CA

L’anunci del president Quim Torra a la Foneria de Canons de la Rambla aquest migdia ha agafat al govern municipal amb el pas canviat. El tinent d’alcaldia de cultura, Joan Subirats, i el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, han subratllat la “sorpresa” i “estupefacció” del consistori en conèixer la voluntat del Govern de cedir a un privat l’edifici neoclàssic perquè el rehabiliti i reobri com a equipament cultural. Han recordat que els darrers tres anys els veïns i comerciants de la Rambla han format part d’un procés participatiu per orientar la reforma de l’artèria i han recriminat a Torra que no hagi tingut en compte aquest espai consultiu. Un “concurs obert a la millor oferta”, han afegit, pot dificultar el consens i obvia l’objectiu municipal de “veïnificar” la Rambla.

Subirats ha considerat “improvisat” l’anunci i ha detallat que l’avís previ al consistori que ha esmentat Torra ha consistit en una trucada del president a l’alcaldessa una hora abans de la roda de premsa. La convocatòria als mitjans de comunicació s’havia enviat ja el dia abans i els regidors havien passat la tarda fent trucades per esbrinar els plans del Govern. En “un entorn fràgil” com Ciutat Vella, ha afegit Rabassa, el consistori veuria amb més bons ulls un equipament públic que combini usos de ciutat i de proximitat, perquè no quedi “aïllat” i “li parli al veí”.

[r:1]

No obstant, Rabassa i Subirats han admès que dels grups de treballs sobre la Rambla no havia aflorat cap proposta concreta per a la Foneria i per tant no han ofert una contraproposta a la Generalitat. Obren la porta a l’ús sanitari de l’immoble, però han tret ferro a la petició que van fer a la conselleria de Salut en privat perquè estudiés si seria un espai adequat per a un ambulatori: era “un treball a anys vista per pensar una alternativa pel CAP Gòtic”.

Després d’una trucada entre Subirats i la responsable de Patrimoni de la Generalitat, Elsa Ibar, el govern municipal ofereix mà estesa per participar en la redacció dels plecs del concurs públic. “Li he manifestat la nostra voluntat d’aportar idees i projectes, no desvincular-nos del procés, perquè tant l’ubicació com espai són de gran importància”, ha dit.

Més notícies
La Generalitat anuncia un equipament cultural privat a la Foneria de Canons de la Rambla
Notícia: La Generalitat anuncia un equipament cultural privat a la Foneria de Canons de la Rambla
Comparteix
El president Quim Torra detalla que s'escollirà amb un concurs públic enguany | Inclourà la rehabilitació integral d'aquest immoble neoclàssic, abandonat des de 2004
Veïns i comerciants de la Rambla reclamen consens al Govern per la Foneria de Canons
Notícia: Veïns i comerciants de la Rambla reclamen consens al Govern per la Foneria de Canons
Comparteix
Amics de la Rambla i el col·lectiu Resistim al Gòtim recriminen la falta de diàleg previ amb el territori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa