Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una desena de museus de Barcelona cerquen director aquest 2021
  • CA

Una desena de museus a Barcelona obren cada dia, programen activitats i exposicions… però tenen vacant la plaça de director/a des de fa mesos o fins i tot anys. El tinent d’alcaldia de cultura, Joan Subirats, ho ha reconegut aquest dimarts en comissió municipal a preguntes del PP i ha anunciat un calendari orientatiu per a diverses centres. La majoria depenen de consorcis formats per diferents administracions i ha declinat parlar pels que no lidera el consistori.

Així, ha reconegut que 6 centres municipals estan avui per avui sense direcció: el Museu Marès, el Museu Etnològic i de les Cultures del Món, l’Arxiu Fotogràfic, el Born CCM, la Virreina Centre de la Imatge i La Capella. Aquests dos darrers, situats a la Rambla, són els que tenen més avançat el procés de selecció: ja han fet el concurs públic per escollir nou cap i Subirats preveu que puguin anunciar el relleu a finals de març i a l’abril respectivament.

En canvi, per al Marès, l’Etnològic i el Fotogràfic el consistori prefereix esperar a l’estiu abans d’iniciar tràmits. Concretament vol que es resolguin abans les oposicions de tècnic superior en arts, “per tal que hi hagi més possibilitats que es presentin [a les ofertes de feina] més treballadors que ara estan en situació d’interinatge”.

Subirats també ha assegurat que la renovació de la direcció del MACBA “està en marxa i sortirà aviat la convocatòria” i ha dit que li “consta” que la Fundació Tàpies també “està avançant” per cobrir la seva vacant. L’Arts Santa Mònica, ha recordat, ha anunciat aquest febrer la incorporació d’Enric Puig Punyet. El regidor no s’ha pronunciat, en canvi, sobre el Museu Marítim –de la Diputació– ni sobre el d’Arqueologia de Catalunya –de la Generalitat–, que porten temps a l’espera.

El Born

El cas del Born CCM és especial perquè tot just fa 16 dies el govern d’Ada Colau va anunciar l’acomiadament fulminant de Montserrat Iniesta, la primera directora del centre escollida mitjançant concurs públic. La successió la decidirà un nou concurs. Després de només tres anys i mig al càrrec, el consistori ha fet fora Iniesta en considerar que no gestionava bé la plantilla ni la programació.

“Hi ha un pla estratègic que és vàlid i que havia elaborat la mateixa Iniesta però que creiem que no s’estava duent a terme, i una gestió dels recursos humans deficient”, ha exposat el regidor de Memòria, Jordi Rabassa, a preguntes del PP a la mateixa comissió. “Hem treballat durant mesos amb la directora un pla de treball per reconduir-ho, però malauradament no ha pogut ser i hem hagut de prendre aquesta decisió”, ha afegit. “No hi ha res amagat”, ha insistit, davant les sospites dels populars d’inferència política en els continguts del centre.

Més notícies
La fins ahir directora del Born CCM, Montserrat Iniesta, en imatge d'arxiu / Pere Francesch
Fulminen la directora del Born CCM per “disfuncions” en “la gestió de l’equip humà”
Notícia: Fulminen la directora del Born CCM per “disfuncions” en “la gestió de l’equip humà”
Comparteix
JxCat demana explicacions més concretes dels motius del cessament i critica la manca d'un "projecte definit"
El MACBA, un dels museus que pots visitar de franc diumenge ACN
L’Ajuntament comprarà obres a barcelonins per donar suport a l’art local
Notícia: L’Ajuntament comprarà obres a barcelonins per donar suport a l’art local
Comparteix
Hauran de ser de creadors nascuts, residents o vinculats artísticament a la capital catalana
La Virreina, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona
La Virreina guanya visitants malgrat la pandèmia
Notícia: La Virreina guanya visitants malgrat la pandèmia
Comparteix
El centre de la imatge de Barcelona renova la direcció després de quatre anys amb Valentí Roma al capdavant
Jardins del baluard de Santa Madrona / Jordi Play
Santa Madrona, l’oasi que Barcelona es deixa perdre
Notícia: Santa Madrona, l’oasi que Barcelona es deixa perdre
Comparteix
El baluard amaga el taller del mestre d'aixa del Museu Marítim i uns jardins històrics que només obren nou hores al mes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa