Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Virreina guanya visitants malgrat la pandèmia
  • CA

La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona ha obert convocatòria per renovar la direcció del museu, que en els últims quatre anys ha estat dirigit per Valentí Roma, un procés a què es podran presentar candidatures fins al 25 de gener, segons ha informat aquest dilluns l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub).

Una comissió d’experts decidirà la futura direcció. La formen Montserrat Moliner, Manuel Segade, Núria Enguita, Lis Costa i Cloe Massota, als quals se sumen sense vot la gerent de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Marta Clari; i la gerent de l’Icub, Mònica Mateos.

La Virreina Centre de la Imatge s’ha centrat a explorar els usos ideològic i estètic de les imatges en aquests últims anys, i Roma l’ha dirigit amb tres eixos centrals: ciutat-art, comunitats i plaça pública; arxiu-memòria visual de Barcelona i imatge-cap a una definició del concepte imaginari. 42 exposicions, 18 projectes d’investigació, 19 publicacions i desenes de programes públics han nodrit la proposta artística, i l’Icub ha destacat que en els últims sis mesos de 2020 s’ha incrementat un 32% les visites en plena crisi del coronavirus.

L’Icub ha assenyalat que l’objectiu de la Virreina Centre de la Imatge seguirà sent el desenvolupament d’un programa expositiu, de programes públics i de publicacions que explori la creació artística contemporània, vetlli per la dimensió local i global, i que construeixi comunitats vinculades als àmbits de treball dels diferents centres d’arts visuals del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa