Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fulminen la directora del Born CCM per “disfuncions” en “la gestió de l’equip humà”

La directora d’El Born CCM Montserrat Iniesta ha estat rellevada del seu càrrec per “disfuncions en el lideratge tant d’implementació del projecte cultural com de la gestió interna del propi equipament”. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que està redactant les bases per poder convocar el concurs durant la primavera. El principal objectiu de la nova direcció serà el d’implementar el Pla Estratègic existent. Aquest document marca les línies estratègiques per aquest equipament entre 2018 i 2023. Fins a la resolució del concurs, la direcció d’aquest equipament l’assumirà el director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB, Carles Vicente.

“Hem iniciat el procés per cercar la nova direcció d’El Born CCM i la voluntat és convocar el concurs a la primavera per tenir una nova direcció abans d’acabar aquest any”, ha explicat el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa.

L’antropòloga i museòloga Montserrat Iniesta ha estat directora de l’equipament des de l’1 de setembre de 2017 fins al 28 de febrer de 2021. Rabassa ha apuntat que el projecte d’Iniesta era “molt bo i que encaixava i que encara encaixa amb el Born i aquest llegat que ens deixa la directora és perfectament vàlid pel futur”.

Tot i això, Rabassa ha manifestat que han rellevat a Iniesta per “disfuncions en el funcionament del centre que tenen a veure amb la gestió de l’equip humà i el desplegament del seu projecte. Hem treballat amb ella per redreçar la situació a nivell de calendari i de gestió de l’equip humà, però no ha pogut ser i hem decidit prescindir de la seva direcció”, ha indicat. “Garantim la continuïtat del projecte”, ha assegurat.

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, però, un dels aspectes controvertits en la gestió de la directora és compra i externalització de projectes a tercers, contra l’opinió dels tècnics.

Crítiques de JxCat

Per Junts per Catalunya, el cessament s’ha produït amb unes explicacions opaques que hauria evidenciat la manca de “projecte definit”. En aquest sentit, el regidor encarregat de l’àrea de cultura JxCat, Ferran Mascarell, ha apuntat que “els comuns van canviar la línia del Born per raons purament ideològiques” i que “van optar aleshores per un pla estratègic i un lideratge a llarg termini, que abans de complir els quatre anys han hagut d’escapçar sense donar més explicacions que paraules vagues”.

Així, Mascarell ha reclamat saber amb detall quines són les raons que han conduït al cessament d’Iniesta i també les bases del nou concurs. “Estem davant d’un nou nyap de les polítiques culturals de l’Ajuntament de Barcelona”, rebla el regidor en un comunicat.

Pla Estratègic

El Pla Estratègic que es va iniciar el 2018 i finalitzarà el 2023 té com a principals objectius i reptes posicionar El Born CCM en el context i l’entorn actuals; potenciar la recerca i la reflexió sobre el lloc, la ciutat i la memòria; millorar l’experiència de visita perquè estigui centrada en el visitant; implicar activament la ciutadania a col·laborar; compartir coneixement amb la ciutadania de qualsevol edat, i adaptar l’organització i els recursos a la nova estratègia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa