Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna el Sant Jordi massiu: rècord de parades de llibres i roses a Barcelona

El Sant Jordi 2022 de Barcelona tornarà a ser massiu i sense restriccions sanitàries. La capital catalana recupera l’esperit de la Diada prepandèmia amb un rècord de 300 parades de llibres al carrer, que si es posessin en fila suposarien quasi 4 quilòmetres seguits de parades. El 2019 n’hi va haver 240. També les flors registraran un salt evident, en obrir-se la veda de nou a la venda amateur, per a disgust dels floristes professionals. Més de 6.500 llocs de venda poblaran els carrers, entre pàgines i roses.

Hi haurà 103 parades davant dels establiments que venen llibres, des del dia abans de Sant Jordi. Dos terços de les 300 parades estaran en els carrers inclosos a la superilla literària que s’estrena enguany, una àrea de 140.000 m2 exclusiva per a vianants al voltant del passeig de Gràcia i Rambla Catalunya. Els carrers transversals també estaran tallats i només Aragó i València quedarà oberts al trànsit, “les dues direccions necessàries per no escanyar” la mobilitat de l’Eixample segons el consistori. Vials de servei permetran als veïns i serveis accedir a la resta de vies afectades.

La Rambla ja no serà l’epicentre de la Diada per evitar aglomeracions però a la part alta hi tindran estand les llibreries de Ciutat Vella i entitats socials i culturals. FNAC i Corte Inglés es queden plaça de Catalunya. D’altra banda, els llibreters preveuen que 170 parades arreu de la ciutat comptaran amb la presència d’autors el 23 d’abril.

A més hi haurà 12 altres espais reservats per a professionals. La Plaça Reial –que estarà ocupada per entitats de Ciutat Vella–, el Passeig Lluís Companys i el Passeig de Sant Joan –que aglutinarà llibre il·lustrat, còmic i literatura infantil i juvenil–, la plaça Orfila de Sant Andreu, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça Valdívia a les Corts, la Rambla del Poblenou i la plaça de Sarrià.

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya han presentat les novetats de la celebració aquest dimecres a l’Ateneu Barcelonès, juntament amb el tinent d’alcaldia Jordi Martí i el secretari general de Cultura Jordi Foz. Han coincidit les 4 institucions i entitats que es palpa una expectativa molt positiva per les ganes de la ciutadania de sortir als carrers. On celebrarà la Diada la població té un punt de misteri, perquè pot ser un Sant Jordi més repartit al territori pel fet de coincidir en cap de setmana però també això pot portar més visitants a la capital, han admès. “No tenim referents”, ha dit Patrici Tixis president de la Cambra del Llibre de Catalunya.

Les llibreries esperen que les vendes tornin a repartir-se durant els dies previs i no es concentrin durant la Diada, una descongestió que la pandèmia ha consolidat. L’any 2019 els llibreters van vendre 1,6 milions de llibres la setmana de Sant Jordi, amb una facturació de 22 milions d’euros.

La presidenta de l’Ateneu, Isona Passola, ha explicat que corresponsals de mitjans de comunicació internacionals, convidats pel Diplocat, cobriran el “books and roses day” i l’Ateneu farà d’amfitrió amb un dinar explicatiu. “De vegades ens queixem que no tenim grans esdeveniments que ens projectin, doncs els bons són els esdeveniments culturals que no només projecten sinó que a més són made in Catalonia i també transmeten una manera de fer”, ha dit Jordi Martí.

Més notícies
Notícia: La Diada de l’oblit de la rosa? O del florista?
Comparteix

La Diada de l’oblit de la rosa? O del florista?

"L’Ajuntament de Barcelona, de veritat, estima els floristes de la seva ciutat?"
Notícia: La Diada de l’oblit de la rosa? O del florista? - Mobile
Roses per Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Notícia: El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes
Comparteix

El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes

El Gremi considera competència deslleial que qualsevol ciutadà pugui vendre flors aquell dia
Notícia: El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes - Mobile
Presentació dels actes de Sant Jordi de Barcelona a la biblioteca García Márquez, especialitzada en literatura llatinoamericana, al districte de Sant Martí / Pere Francesch (ACN)
Notícia: Objectiu Sant Jordi 2022: Recuperar la “normalitat” prepandèmia
Comparteix

Objectiu Sant Jordi 2022: Recuperar la “normalitat” prepandèmia

L’escriptora Imma Monsó farà el pregó que donarà el tret de sortida a la festivitat
Notícia: Objectiu Sant Jordi 2022: Recuperar la “normalitat” prepandèmia - Mobile
Celebració de Sant Jordi de 2021 / Jordi Play
Notícia: L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”
Comparteix

L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”

La festa tindrà un espai de 140.000 metres quadrats: "20 camps de futbol, no caldria dir gaire cosa més", diu el tinent d'alcalde de Cultura, Jordi Martí
Notícia: L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària” - Mobile

Nou comentari

Comparteix