Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Objectiu Sant Jordi 2022: Recuperar la “normalitat” prepandèmia
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona s’ha fixat com a objectiu per aquest Sant Jordi de 2022 recuperar la “normalitat” que existia abans de la pandèmia de la covid-19. Així ho ha expressat el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, en una roda de premsa aquest dimarts a la biblioteca García Màrquez, situada al districte de Sant Martí i especialitzada en literatura llatinoamericana.

L’escriptora Imma Monsó farà el pregó de Sant Jordi 2022, el divendres 22 a les sis de la tarda al Saló de Cent de Barcelona. Les perspectives són bones: aquesta festivitat “tornarà a ser una gran explosió i marcarà segurament la plena normalitat després de dos anys de pandèmia”, en paraules de Martí. El nombre de parades a la ciutat serà similar o superior a la dels altres anys i es mourà entre les 6.000 i 7.000, segons les perspectives del consistori. “Les llibreries demanaven més espai i aquest any restriccions no n’hi hauran”, ha manifestat el regidor. A més, tornarà a haver-hi parades a la Rambla, com és tradició, malgrat que darrerament s’havien suprimit d’aquesta zona emblemàtica de la capital catalana.

El dia 23, autors i editors es reuniran al Palau de la Virreina amb el ja tradicional esmorzar de Sant Jordi. Per altra banda, aprofitant el centenari del naixement de José Saramago, el 23 d’abril es realitzarà un acte a Lisboa que recordarà el Pregó de la Lectura de l’any 2004 on l’autor va ser el pregoner convidat.

“Superilla literària”

L’Ajuntament també ha anunciat la creació de la “superilla literària”, un espai de 140.000 metres quadrats que servirà per acollir la festa de Sant Jordi d’enguany a l’Eixample. L’epicentre de la celebració de la diada serà el tram comprès entre Gran Via i L’avinguda Diagonal, Pau Claris i Balmes. Aquesta nova variant del concepte superilla ha estat adoptada pel consistori per tractar de recuperar la normalitat prepandèmica, després d’acordar-ho així amb la Cambra del Llibre. Els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i també pels carrers d’Aragó i València. La resta seran només per a vianants.

Dintre d’aquest perímetre acotat, hi haurà dos espais diferenciats. L’eix del passeig de Gràcia estarà reservat per a llibreters i floristes professionals. A l’eix de rambla de Catalunya, per la seva banda, s’hi instal·laran les associacions i entitats. Els llibreters i floristes professionals disposaran també d’altres espais en exclusiva, repartits per diferents punts de la ciutat. La diada de Sant Jordi tindrà també vigília al carrer. Els dies 21 i 22, els establiments de venda de flors i llibres podran muntar les seves parades davant de la botiga; també ho podran fer els flequers, com havien fet ja en edicions anteriors.

Més notícies
La Diada de l’oblit de la rosa? O del florista?
Notícia: La Diada de l’oblit de la rosa? O del florista?
Comparteix
"L’Ajuntament de Barcelona, de veritat, estima els floristes de la seva ciutat?"
Roses per Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes
Notícia: El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes
Comparteix
El Gremi considera competència deslleial que qualsevol ciutadà pugui vendre flors aquell dia
Celebració de Sant Jordi de 2021 / Jordi Play
L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”
Notícia: L’Ajuntament anuncia el Sant Jordi de la “superilla literària”
Comparteix
La festa tindrà un espai de 140.000 metres quadrats: "20 camps de futbol, no caldria dir gaire cosa més", diu el tinent d'alcalde de Cultura, Jordi Martí
Els líders de Valents a Barcelona / Valents
Valents vol pantalles gegants al Palau Sant Jordi pel Mundial de Qatar
Notícia: Valents vol pantalles gegants al Palau Sant Jordi pel Mundial de Qatar
Comparteix
“Som conscients que encara queden quasi vuit mesos, però no volem excuses", asseguren

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa