La Grossa de Cap d’Any toca a Barcelona: primer, segon, quart i cinquè premis

La loteria catalana ha beneficiat diversos barris de la ciutat, amb bitllets venuts en supermercats i estancs

La Grossa de Cap d’Any 2019 ha somrigut a la ciutat de Barcelona. Fins a cinc dels vuit números premiats s’han venut a la capital catalana, almenys una part de les butlletes afortunades. El gran premi de 200.000 per bitllet, el primer premi, s’ha venut a diversos establiments de Catalunya i un d’ells és a Barcelona: al carrer Muntaner 456, al barri de Sant Gervasi-Galvany. Es tracta d’un estanc situat molt a prop de l’hospital Plató, que explica satisfet al TOT Barcelona que la fortuna es quedarà ben a prop: “És per als veïns del barri”

[r:1]

Però la sort no s’ha acabat pas amb el primer premi. Part del segon premi també que ha caigut a Barcelona: n’ha venut bitllets un estanc del passeig Maragall, just a la frontera entre els barris de Font d’en Fargues, el Guinardó i Vilapicina. El tercer ha esquivat la ciutat i ha preferit el Maresme i la Garrotxa, però els quarts i cinquens de nou han beneficiat la ciutat.

[r2:]

Un estanc del passeig Maragall ha venut part del segon premi / David Cobo

Un estanc del passeig Maragall ha venut part del segon premi / David Cobo

Un dels quarts premis (el 54265) s’ha venut en un estanc del barri de la Maternitat i Sant Ramon (les Corts). “Ens acaben de trucar de Loteries per dir-nos-ho, estem molt contents”, explica al TOT Barcelona la Jenifer Villoria, de l’afortunat estanc 398, al carrer Pintor Tapiró. De moment no s’ha apropat cap comprador del número premiat, però Villoria explica que li agradaria celebrar la sort amb una petita festeta. Vendre un número premiat, reconeix, sempre ajuda a les vendes: “Això anima a la gent!”. 

[r:3]

L’altre quart premi ha estat íntegrament venut a la ciutat veïna, Badalona, però un dels tres cinquens, el 82536, s’ha venut a la capital, al Corte Inglés de Can Dragó (Nou Barris). Segons Loteries de Catalunya, un altre cinquè (el 62143) s’hauria venut en un supermercat Condis de la Travessera de Dalt, al costat de Lesseps (Gràcia), però l’establiment ha explicat al TOT Barcelona que hi hauria hagut una confusió en els llistats de punts de venda i el número agraciat no l’han venut ells.  

 

Qui hagi encertat la combinació guanyadora s’embutxaca 200.000 euros per cada butlleta. El segon premi s’emporta 60.000 euros per bitllet i el tercer, 30.000. Els quarts i cinquens premis ofereixen respectivament 10.000 i 5.000 euros per cada butlleta. També tenen recompensa els bitllets amb les terminacions dels vuit números afortunats (4 xifres, 3 xifres i 2 darreres xifres coincidents), a més dels números immediatament anterior i posterior de cadascun dels vuit. En total la loteria catalana reparteix aquest 2019 més de 30 milions d’euros.

Com cobrar els billets premiats

El web de Loteries de Catalunya disposa d’un cercador per consultar de forma fàcil i ràpida si han estat premiats els bitllets adquirits. Si la resposta és afirmativa, un nou sistema facilita ara el cobrament. Els premis de fins a 120 euros es rebran en metàl·lic als establiments de la xarxa comercial de Loteries de Catalunya. Els de més de 50 euros també es poden cobrar a les oficines de Caixabank.

D’altra banda, els imports de fins a 1.000 euros es poden cobrar en un termini aproximat de 48 hores via transferència bancària directa, demanant-ho al qualsevol punt de venda autoritzat. A més, els premis de qualsevol import es podran cobrar a la seu de Loteries de Catalunya (Gran Via de les Corts Catalanes 639) fins al 30 de març de 2020.

El sorteig de 2019

El sorteig ha tingut lloc aquest dimarts a les 12h del migdia i ha triat 8 números guanyadors: tres cinquens premis, dos quarts, un tercer, un segon i un primer. Més de 850.000 bitllets poden resultar premiats, comptant premis menors com les terminacions i els números anterior i posterior de cada premiat. Els presentadors d’enguany ha estat Laia Ferrer i Marc Giró i s’ha celebrat als platós de TV3 de Sant Joan Despí. 

La loteria catalana aquest any ha ampliat l’emissió amb una tirada de 50 milions d’euros repartits en 100.000 bitllets. Així, la Grossa ha posat a disposició dels compradors fins a 20.000 butlletes més que l’any passat i n’ha mantingut el preu de 10 euros. La gran majoria –45 milions– s’han distribuït en format paper i la resta en suport virtual. Com en les anteriors edicions, s’han pogut comprar bitllets fins l’últim moment a internet i als més de 2.000 punts que col·laboren amb la Grossa, com bars, llibreries o estancs. 

Més informació

Nou comentari