Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El venedor del primer premi de la Grossa a Barcelona: “És per als veïns del barri”

Una trucada ha estat el que ha servit perquè Joan Borés s’assabentés de la bomba informativa. O més aviat la Grossa informativa: el seu estanc ha venut dos números del primer premi de la loteria catalana de Cap d’Any. Borés, amb 25 anys al capdavant de l’establiment, estava treballant quan ha sabut que havia estat l’afortunat.

El número guanyador d’aquest 2019 és el 26.845 i atorga 200.000 per bitllet. També s’ha venut a altres municipis de Catalunya, com Terrassa, Palafolls, Santa Susanna, Sant Boi de Llobregat i Salt. L’establiment barceloní és al carrer Muntaner 456, al barri de Sant Gervasi-Galvany, situat molt a prop de l’hospital Plató. 

Els clients entraven a l’estanc minuts després de la notícia. La compra de tabac, xiclets o caramels de rigor… i la pregunta: “Quin número ha tocat?”. A cap d’ells els havia somrigut la sort. De fet, només ha venut dos números de la sèrie. Això significa que ha repartit 400.000 euros, tot i que no sap qui haurà estat l’afortunat. En qualsevol cas, celebra: “És un premi per als veïns del barri”.

El comercial de la Grossa ha arribat poc abans de les 14 hores per portar el cartell que acreditava que l’estanc de Borés ha estat el venedor d’alguns números del primer premi de la loteria de Cap d’Any. “Felicitats!”, li deia Dídac Benítez només veure’l. A banda del cartell també ha estat l’encarregat de portar el cava, amb què han brindat tots dos per celebrar que la sort els ha beneït l’últim dia de 2019.

Ha venut dos números “virtuals”

Borés ha venut dos números dels 50 que s’han repartit a Barcelona i diverses localitats catalanes. En el seu cas ha venut dos números “virtuals”, com es coneixen els bitllets que s’expedeixen a través d’una màquina que els imprimeix a la pròpia botiga. No tenen l’aspecte habitual d’una butlleta de loteria però són igualment vàlids.

Cada combinació de números està formada per 45 bitllets físics, que es divideixen en tres sèries o llibres de 15, i cinc virtuals. Cada administració que ven la Grossa pacta amb els comercials la quantitat que volen vendre, tal com detallava Benítez al TOT Barcelona.

Benítez també destacava el paper de l’estanc de Borés com a “col·laborador” de la Grossa. A més, posava de relleu que és un local on es venen molts bitllets de la Grossa, i enguany en podria haver venut per valor d’uns, aproximadament, 20.000 euros. 

Estanc del carrer Muntaner on s'ha venut part del primer premi de la Grossa / Adrià Lizanda

Estanc del carrer Muntaner on s’ha venut part del primer premi de la Grossa / Adrià Lizanda

 

Més notícies

Un negoci familiar dona el segon premi de la Grossa a Barcelona: “Imaginem qui el té”

Notícia: Un negoci familiar dona el segon premi de la Grossa a Barcelona: “Imaginem qui el té”
Comparteix
Un estanc a la frontera del Guinardó i Vilapiscina i la Torre Llobeta ha repartit dos bitllets per valor de 65.000 euros cadascun
Notícia: Un negoci familiar dona el segon premi de la Grossa a Barcelona: “Imaginem qui el té” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa