Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ‘riggers’ en vaga reclamen a la Fira que negociï un cop acabat el Sónar
  • CA

Una cinquantena de ‘riggers’, els muntadors d’elements aeris d’escenari, s’han concentrat aquest dissabte a la nit a les portes del festival Sònar de Nit per reivindicar el seu dret a vaga i reclamar a la Fira de Barcelona una solució pel conflicte laboral. Un cop acabi el festival, corren el risc que la seva protesta rebi menys atenció mediàtica i política. Volen que la institució firal s’assegui a negociar amb ells. Durant la protesta, convocada a les 20:30h pel Sindicat de ‘riggers’, els treballadors han cridat consignes en contra de Fira de Barcelona i han mostrat pancartes que després han compartit a les xarxes socials amb ‘hashtags’ com “#SupportLocalRiggers” o “RiggersIsNotaCrime”. “Fira no, Sònar sí”, ha estat un dels clams més sentits durant la protesta.

Aquest dimarts el jutjat social 27 de Barcelona va desestimar les mesures cautelars que havia demanat el comitè de vaga per evitar que Fira de Barcelona contractés una altra empresa per muntar el Sónar, deixant sense efecte pràctic la protesta del col·lectiu. El jutge va considerar que la prohibició hagués vulnerat drets dels espectadors que tenien l’entrada des de feia mesos –alguns amb vols d’avió i allotjament contractat– i també d’altres treballadors del festival: “Exercir legítimament el dret a vaga d’uns quants, no pot mai posar en perill la viabilitat del lloc de treball de molts altres treballadors, que també mereixen la tutela dels tribunals de justícia”. 

El Sónar, doncs, s’ha pogut celebrar finalment i nombrosos artistes han expressat el seu suport als muntadors. Entre el canvi de dates del festival i l’amenaça de suspensió per la vaga, l’assistència aquest 2019 no ha estat la d’altres anys. Ha perdut 121.000 espectadors respecte l’any passat –una edició récord pel 25è aniversari– i s’ha vist especialment ressentit el Sónar de Nit. Malgrat això, els organitzadors es van mostrar satisfets aquest diumenge d’haver pogut superar el tràngol i van demanar a Fira de Barcelona que no torni a “caure en situacions en les quals es precaritza els treballadors i es posa en perill el treball de moltíssima gent”. 

Més notícies
Concert multitudinari del Sónar, l'any passat | Laurent Garnier
El Sònar perd 21.000 assistents per la vaga de ‘riggers’ i el canvi de dates
Notícia: El Sònar perd 21.000 assistents per la vaga de ‘riggers’ i el canvi de dates
Comparteix
El festival tanca l'edició més difícil per als organitzadors amb un total de 105.000 espectadors en tres dies
El Sónar obre portes després de la crisi dels ‘riggers’ i preveu 100.000 assistents
Notícia: El Sónar obre portes després de la crisi dels ‘riggers’ i preveu 100.000 assistents
Comparteix
La 26a edició arranca amb les actuacions de Daito Manabe + Kamitani Lab, Arca, Dengue Dengue Dengue, Berlinist, Daphni, Slikback i Afrodeutsche
El Sónar exigeix a la Fira garanties que la crisi dels muntadors no es repetirà
Notícia: El Sónar exigeix a la Fira garanties que la crisi dels muntadors no es repetirà
Comparteix
Els directors remarquen que “tot està a punt” però que les vendes s’han vist afectades per la vaga de muntadors
El Sónar es podrà celebrar tot i el conflicte amb els muntadors
Notícia: El Sónar es podrà celebrar tot i el conflicte amb els muntadors
Comparteix
El jutge ha desestimat les mesures cautelars i permet que Fira de Barcelona contracti una altra empresa per muntar el festival

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa