Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Sónar es podrà celebrar tot i el conflicte amb els muntadors
  • CA

El jutjat social 27 de Barcelona ha desestimat les mesures cautelars que havia demanat el comitè de vaga dels muntadors –coneguts com riggers– per evitar que Fira de Barcelona contractés una altra empresa per muntar el Sónar, que comença aquest dijous. El jutge considera que no hi ha motius que justifiquin la prohibició perquè es paralitzarien “les obres d’instal·lació de l’escenari, llums, equip de so, etc. ineherent al festival Sónar”.

El magistrat assegura que “cal cercar soluciona legals que permetin celebrar el festival sense atacar el dret de vaga dels empleats” de l’empresa contractada inicialment. Però també es mostra contundent a l’hora de defensar el dret dels espectadors a assistir al festival, ja que la vaga podria generar “perjudicis irreparables i molt elevats” per totes aquelles persones que “des de fa molt mesos” tenen previst anar-hi.

Repercusió en el festival

Al mateix temps, el jutge opta per garantir els llocs de feina de la resta d’empreses que col·laboren amb el Sónar. “Exercir legítimament el dret a vaga d’uns quants, no pot mai posar en perill la viabilitat del lloc de treball de molts altres treballadors, que també mereixen la tutela dels tribunals de justícia”. La resolució també assegura que imposar mesures cautelars “influiria negativament en el compte de resultats” del festival. 

Fira de Barcelona ha celebrat que el jutge hagi descartat imposar mesures cautelars en la vaga dels muntadors. Considera que la interlocutòria dona suport a una actuació “que en tot moment ha buscat fer possible un esdeveniment internacional de gran importància per a la ciutat de Barcelona, des del respecte a la llei”. Així mateix, ha reiterat que incorporar en el plec de condicions de la licitació del servei per als pròxims quatre anys la subrogació dels treballadors seria “il·legal” ja que podria afectar la “lliure concurrència” dels aspirants.

Més notícies
El Sónar afirma que Fira i els muntadors “seguiran parlant per arribar a un acord”
Notícia: El Sónar afirma que Fira i els muntadors “seguiran parlant per arribar a un acord”
Comparteix
Assegura que "el festival se segueix muntant tal com estava previst"
El jutge admet a tràmit la queixa dels muntadors en vaga del Sónar perquè intenten substituir-los
Notícia: El jutge admet a tràmit la queixa dels muntadors en vaga del Sónar perquè intenten substituir-los
Comparteix
En les properes hores, es podrien dictar mesures cautelars
Fira de Barcelona contracta una altra empresa per substituir els muntadors del Sónar en vaga
Notícia: Fira de Barcelona contracta una altra empresa per substituir els muntadors del Sónar en vaga
Comparteix
La institució nega que aquesta contractació vulneri el dret a la vaga
Treballadors de Fira faran vaga pel Sónar
Notícia: Treballadors de Fira faran vaga pel Sónar
Comparteix
El col·lectiu de muntadors d'escenaris denuncia que la nova subrogació de la licitació del servei no inclou la continuïtat dels seus contractes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa