Repartiment de menjar a professionals de la cultura per rescatar-los de la crisi

La iniciativa s'inicia aquest divendres al Teatre Lliure i vol estendre l'ajuda a altres necessitats bàsiques

La campanya ActúaAyudaAlimenta, nascuda per contribuir amb aliments a pal·liar la situació “precària” dels professionals del món de la cultura per la crisi del coronavirus, farà el seu primer lliurament aquest divendres al Teatre Lliure. Més de 30 famílies rebran menjar en aquest primer repartiment a Barcelona, i ja està confirmat una segona cita el 27 de juliol, a causa de l’alta demanda d’aliments generada.

Els professionals que ho han demanat són treballadors del TNC (Teatre Nacional de Catalunya), la Fundació AISGE, l’Acadèmia del Cinema Català, l’Acadèmia del Cinema Espanyol o del Teatre Lliure, entitats que s’han adherit al manifest, que denuncia la situació “crítica” de la cultura a causa de la crisi per la covid-19. La campanya és amb col·laboració del Banc d’Aliments.

La iniciativa impulsada pel músic Sergi Cochs i l’actriu Nora Navas té l’objectiu “d’ajudar a qui ho necessita ara ja, ‘ipso facto'”, i seguidament “que surti a la llum que és molt fort que necessitin menjar músics o actors, alguns coneguts”, ha apuntat aquest dilluns Cochs.

La campanya començarà amb el repartiment d’aliments, però té l’objectiu d’arribar a altres necessitats bàsiques com medicines o lloguers. Per això, aquest dilluns obriran a la web d’ActúaAyudaAlimenta l’aplicació per fer un donatiu. A més, estan “trucant portes” d’empreses privades, com productores audiovisuals, per tal que col·laborin amb el projecte.

Es preveu que les donacions d’aliments siguin mensuals, i que s’estenguin més enllà de Barcelona. “Denunciem la situació que està vivint el món de la cultura, molt menyspreada”, ha dit Cochs, que assegura que “és real que al sector li falta menjar”.

Més informació

Nou comentari