Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues marxes lentes col·lapsen el centre de Barcelona
  • CA

Una sonora protesta ha col·lapsat aquest matí el centre de Barcelona. L’Associació Catalana de Professionals de l’Audiovisual (APAC) ha convocat una marxa lenta per fer sentir la seva veu pels carrers de la ciutat. La protesta, que ha començat a Montjuïc, acabarà a la delegació del govern estatal i està formada per desenes de cotxes i furgonetes.

El crit de socors, que arriba en forma de clàxons, busca que es reconegui el sector de la indústria de l’espectacle com a “especialment vulnerable”, segons trasllada l’APAC en un comunicat. Els col·lectius protestants són els empleats de bambolines, els que no surten “en primer pla”: tècnics de so, llum, escenaris, riggers -que munten la part de dalt dels escenaris-, entre d’altres.

El lema que acompanya la reivindicació és “Fem visible la indústria invisible”. Així, desenes de cotxes es dirigeixen a la cruïlla entre Mallorca i Roger de Llúria per lliurar un manifest a les autoritats estatals. L’APAC recorda que sectors com la cultura, l’audiovisual, l’hosteleria i el turisme estan catalogats com a vulnerables i reclamen el mateix tracte. “I que destinin ajudes per garantir la supervivència”, afegeix l’associació.

Nova manifestació d’autocars

A la mateixa hora, diverses empreses d’autocars turístics també han fet una nova marxa lenta per reclamar ajudes per pal·liar l’escassa arribada de viatgers internacionals a Barcelona. La manifestació ha entrat per la Gran Via des de l’Hospitalet i han anat cap a la plaça Catalunya. Una seixantena d’autocars han accedit a la ciutat fent sonar el clàxon per demanar un pla de rescat per al sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa