Marxa lenta d’autocars turístics per reclamar ajudes per superar la crisi

La vicepresidenta de Direbús alerta de la dependència del turisme i afirma que és un sector "tradicionalment oblidat"

Un centenar d’autocars de 75 empreses han participat aquest dimecres en una marxa lenta a Barcelona, organitzada per la patronal Direbús, per reclamar al govern espanyol ajudes per fer front a l’impacte de la pandèmia en el sector. Els treballadors han exigit seure a la Taula de Turisme i han recordat que el 80% de la facturació del transport discrecional depèn d’aquesta activitat. A més, han reclamat una tributació de l’IVA al 4% i ERTO flexibles i amb tantes pròrrogues com siguin “precises”.

La vicepresidenta de Direbús, Carolina Sánchez, ha assegurat que el sector ha estat “tradicionalment oblidat” per les administracions i ha advertit del risc de tancament d’empreses en cas de no rebre ajudes per fer front a la crisi del coronavirus. A Tarragona hi ha hagut una protesta similar que ha arribat fins al centre de la ciutat.

20% de facturació

Josep Saladié, de l’empresa Autocars Llosa, ha explicat que han participat de la protesta unes 20 de les 30 empreses d’autocars de la demarcació, un sector que dona feina directa a unes 2.000 persones. La situació, ha explicat, és especialment greu en el cas de les petites empreses, amb un perfil familiar. Temen que al cap de l’any només hauran pogut facturar al voltant del 20% del previst.

“Les companyies que fan línies regulars segueixen funcionant, però els que ens dediquem al servei discrecional i turístic tenim zero ingressos des de fa molts mesos”, ha advertit. Per això, ha insistit, demanen avantatges fiscals, una flexibilització dels ERTO i poder negociar amb els bancs carències en els contractes de lísing. “Cada vehicle que tenim en lísing suposa uns 4.000 o 5.000 euros al mes i, quan portes tres mesos sense ingressos, això costa d’aguantar”, ha exposat.

Nou comentari