Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El festival Grec 2020 oferirà un terç de les entrades habituals i a preu rebaixat
  • CA

El Grec Festival de Barcelona 2020 començarà el 30 de juny i s’allargarà fins l’estiu de 2021 amb una edició “forçosament innovadora”. Tindrà un aforament molt reduït: 30.000 entrades a la venda, un terç de les habituals. Dels 108 espectacles d’aquesta edició, només 48 actes seran presencials. La resta, tot virtual. El programa començarà amb A tocar!, a càrrec de la companyia Baró d’Evel en un homenatge al personal sanitari i treballadors essencials que han lluitat a primera línia durant la crisi del coronavirus.

En roda de premsa aquest dimarts, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que aquesta edició estarà compromesa amb la ciutat i el talent local a través del manteniment el pressupost inicial de 3,3 milions d’euros. “La cultura tampoc és prescindible”, ha assenyalat. El director del festival, Cesc Casadesús, ha informat que el Grec 2020 s’ha “reinventat” i que les 108 propostes es vertebren a partir de tres seccions: el Grec Festival, amb 48 espectacles presencials; De Grec a Grec, amb 24 propostes, i Grec en Obert, amb 36 iniciatives.

Cesc Casadesús, Ada Colau i Joan Subirats, a la presentació del festival Grec 2020

Casadesús ha garantit la implicació del Grec 2020 en la situació post-coronavirus, tant amb l’entramat cultural com amb els espectadors, per la qual cosa s’ha establert una política de rebaixa de tarifes, que oferirà les 30.000 entrades a preu únic: 15 euros les activitats adultes i 5 euros les adreçades al públic familiar . També s’han mantingut els compromisos de producció i coproducció contrets amb companyies locals que s’exhibiran en el Grec Festival o durant la temporada 2020-2021, dins de la programació De Grec a Grec.

Consulta tota la graella d’espectacles aquí

Aquestes dues seccions sumaran un total de 25 espectacles de teatre; 20, de música; 11, de dansa; 9, d’escena híbrida; 6, de circ, i un cicle de cinema; aquesta edició ha incorporat el format híbrid de la instal·lació, per impulsar el diàleg entre disciplines artístiques. Les línies conceptuals del festival han estructurat el programa a través de quatre elements polièdrics que han posat la mirada en la màgia, la naturalesa i l’indigenisme, l’esperit de rebel·lió i les celebracions festives.

El Grec Festival, al juliol

El Grec Festival se celebrarà al juliol i concentrarà el gruix de la seva activitat en els teatres de Montjuïc i en altres equipaments de la ciutat com el Lliure, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Filmoteca de Catalunya, entre altres. El Teatre Grec, l’escenari emblemàtic del festival, adaptarà l’accés del públic a la ‘nova normalitat’ del coronavirus. Així, les entrades indicaran per quin dels 6 accessos cal entrar a l’amfiteatre, s’obriran portes dues hores abans i no hi haurà servei de bar en acabar l’espectacle.

Els 6 accessos del Teatre Grec, que apareixeran assignats a les entrades / Ajuntament de Barcelona

Casadesús ha garantit la “heterogeneïtat” a la programació d’aquesta secció, que acollirà un espectacle de circ de la companyia Compagnie XY i als grups de música catalana Manel, Els Amics dels Arts i Stay Homas, entre altres. També oferirà propostes internacionals com Peeping Tom, a més d’altres compromeses amb el públic familiar i el públic jove; per a aquests últims, s’ha dissenyat un itinerari específic amb deu espectacles.

De Grec a Greu, al setembre

La nova proposta de Grec a Grec s’iniciarà al setembre i acollirà espectacles, principalment teatrals, que han estat ajornats i reprogramats com a conseqüència del confinament per coronavirus. L’espai oferirà produccions de l’escena nacional i internacional, com l’obra teatral La casa dels esperits, dirigida per Carme Portaceli, al Teatre Romea, Comtal, La Beckett o La Villarroel.

El Grec en obert, telemàtic

L’activitat paral·lela Grec en Obert començarà al juliol i es perllongarà al llarg del festival amb iniciatives en diferents formats difoses per xarxes socials, ràdio o televisió, com a retransmissions d’espectacles en directe, podcasts o lectures dramatitzades. Segons Casadesús, aquesta tercera línia es “nodreix” de les readaptacions de les propostes i de la creativitat d’aquesta edició, i oferirà propostes d’artistes llatinoamericans, a més de les iniciatives Grec a peu o Grec converses.

Aquesta edició ha mantingut el Grec professional amb activitats virtuals dissenyades per donar a conèixer produccions i artistes del sector i “reflexionar” sobre les noves formes de creació i de mobilitat en un escenari post-coronavirus. Pel Grec 2020, Casadesús ha advocat per la “prudència” i ha informat que se seguiran mesures i protocols sanitaris amb la finalitat de garantir la prevenció i la seguretat dels espectadors davant el coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa