Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana reduir al 0% l’IVA cultural després del coronavirus
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anuciat aquest dimecres que demanarà que l’IVA cultural “es redueixi fins al 0% si pot ser” quan passi la crisi sanitària del coronavirus.

És una de les mesures que està anunciant, entres les quals hi ha reclamar a l’Estat també que concreti ja les partides econòmiques de la co-capitalitat cultural i utilitzar el Fesrival GREC per reprogramar espectacles que quedaran ara fora de calendari. També s’ha compromès a oferir subvecions extraordinàries i a demanar a la Generalitat que faciliti crèdits al sector.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut per via telemàtica per exlicar les primeres mesures impulsades per l’Ajuntament per donar suport al teixit cultural de la ciutat i fer front a l’impacte de la crisi causada per la COVID-19.

Subirats dona per fet que caldrà ajornar el Primavera Sound i el Sonar

En la compareixença també han intervingut el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, que ha anunciat que destinaran un milió d’euros a les subvencions per a les petites companyies. Subirats ha recalcat que la petició de Colau de deixar a zero l’IVA cultural s’hauria d’estendre fins al 2020 i ha argumentat que “no seria res inèdit perquè el sector de l’educació ja té aquest tipus”. 

El tinent d’alcaldia també ha donat per fet que, de resultes de la crisi del coronavirus, caldrà “reprogramar” els dos grans festivals musicals de l’estiu a Barcelona, el Primavera Sound i el Sonar. “Estem parlant amb els organitzadors per decidir com ho fem”, ha dit.

També han participat en la compareixença la regidora de Salut, Gemma Tarafa, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que ha anunciat que ja són gairbé mil els multats per la Guàrdia Urbana per saltar-se el confinament.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa