Un miler de barcelonins multats per la Guàrdia Urbana per saltar-se el confinament

Batlle alerta que "encara hi ha botellons" i renya els amos de gossos perquè han augmentat els excrements al carrer

La xifra de persones multades a Barcelona per la Guàrdia Urbana per saltar-se el confinament ja frega el miler, segons les dades que ha donat aquest dimecres a la tarda el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. En total, des que va començar l’estat d’alarma diumenge, s’ha advertit 5.150 ciutadans i se n’han denunciat 939. La causa de les sancions són “actuacions incíviques o vulneracions clares del decret”, ha dit Batlle. “Malauradament continuem tenint botellons, és inexplicable però és així”, ha afegit. Pel que fa als locals, s’han fet 503 avisos i s’han aixecat 39 actes.  

Batlle també ha fet dos advertiments més: s’han incrementat la quantitat d’excrements de gos que es troben al carrer –perquè els amos no els recullen– i s’han disparat les trucades a la Guàrdia Urbana per problemes de convivència. Ahir, la Guàrdia Urbana va rebre 1.865 trucades d’aquest tipus per sorolls, crits i molèsties diverses. “Ara som a casa moltes més hores i hem de tenir més paciència i procurar conviure”, ha demanat. Pel que fa als gossos, ha fet una “crida als amos” perquè recordin que han de recollir els excrements o que no fer-ho por comportar sancions.  

El tinent d’alcaldia també s’ha mostrat especialment indignat amb el fet que continuï havent-hi pintades i grafiters als transports públics. “S’ha creat un grup de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per perseguir-ho i s’ha parlat amb fiscalia, perquè això és inadmisible sempre i ara encara més”, ha dit. 

Més informació

Nou comentari