Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més del doble de multes a veïns al carrer per desobeir el confinament
  • CA

La Guàrdia Urbana ha sancionat ja 303 persones per desobeir el confinament i caminar pels carrers de Barcelona sense complir amb cap dels supòsits d’excepció previstos al decret d’alarma. En el que portem de crisi del coronavirus fins a 2.684 veïns i veïnes més han estat advertits, però no se’ls ha arribat a denunciar perquè han acatat les instruccions policials de tornar a casa.

El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, ha donat les dades aquest dimarts a la tarda en una compareixença telemàtica. El primer dia de multes va ser dilluns i Batlle va assegurar que la policia barcelonina n’havia posat 123. El segon dia, per tant, s’han doblat les denúncies.

La policia local també ha inspeccionat establiments comercials i ha detectat negocis no essencials que havien obert malgrat la prohibició estatal. En total s’han aixecat 27 actes i fet 398 avisos previs. El consistori va apel·lar diumenge a la responsabilitat ciutadana però finalment ha hagut de penalitzar als incomplidors: “Des del primer moment vam dir que no volíem sancionar ningú”, ha recordat. 

Preguntat pel TOT Barcelona, el tinent d’alcaldia ha detallat que alguns dels multats eren persones que havien sortit a córrer. Fer esport al carrer no està permès. No ha donat més exemples del criteri que usa la Guàrdia Urbana per identificar infractors enre la gent que surt al carrer, però ha assegurat que “no és arbitrari” i que eren veïns que feien activitats clarament “incompatibles” amb el decret. 

Els Mossos ja porten 141 denúncies

Els Mossos d’Esquadra també multen persones que vagin pel carrer sense complir cap dels supòsits previstos. Fins aquest dimarts a les 6h del matí la policia catalana ja havia aixecat acta a 141 veïns de tot Catalunya i n’havia identificat 1.051 més. Dues persones han estat detingudes en un control de pas a Castelldefels, per atemptat contra l’autoritat. Pel que fa a establiments comercials, n’han tancat 12 i denunciat 7.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa