Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pressió política al PSC perquè desencalli l’Hermitage
  • CA

L’oposició municipal ha reclamat explicacions novament al govern d’Ada Colau sobre la filial del museu Hermitage que un grup d’inversors vol instal·lar al Port de Barcelona. El consistori s’oposa al projecte, si més no en la ubicació proposada, però encara no ha tancat la porta formalment. L’últim capítol del serial ha estat una compareixença del tinent d’alcaldia de cultura Joan Subirats (Bcomú), a petició de Barcelona pel Canvi (BpC). L’oposició apuja la pressió al govern, en especial al PSC, per desencallar d’una vegada la iniciativa cultural amb una negociació de noves condicions amb els inversors privats.

Subirats ha defensat que ja ha parlat amb la presidenta del Port, Mercè Conesa, que les darreres setmanes ha advertit en públic que lluitaria pel projecte. No ha desvetllat, però, si han aproximat posicions. Tot i que ha reiterat predisposició a “parlar” del projecte amb els seus impulsors, ha reconegut que fa molts mesos que no s’hi reuneix perquè no li han demanat cap nova reunió. L’oposició li ha reclamat que convoqui ell als inversors i Cs fins i tot s’ha ofert a muntar-li una reunió.

Subirats ha insistit que, segons la llei catalana de museus de 1990, el projecte presentat no es correspondria a un “museu” sinó a una “sala d’exposicions” perquè té ànim de lucre i no disposaria d’una col·lecció permanent d’obres d’art fins almenys 2032. Aquesta distinció és clau per al conveni urbanístic que ha de vehicular la ubicació portuària, que és sòl públic. Segons el tinent d’alcaldia la filial de l’Hermitage no suposaria “una aportació significativa al model cultural propi” de Barcelona, sinó que “té una lògica immobiliària” com a “safety box” per avalar als inversors.

Eva Parera (Bpc) s’ha desesperat amb la ambigüitat municipal sobre el projecte: “Que no es vol el projecte, doncs es diu i s’assumeixen les conseqüències. I si es vol, es treballa una solució”. Ha atribuït “l’equidistància” del govern bipartit a discrepàncies entre els dos socis: “Hi ha una part d’aquest govern que no vol el projecte perquè porta associada la paraula turisme i una altra part que sí que el vol però no és valenta”. Cs i PP han recollit també aquest guant, preguntant “on és el PSC” en aquesta qüestió. “Si la inversió no surt bé, no ens hi haurem jugat els diners dels ciutadans i la ciutat es quedarà un edifici magnífic”, ha reblat Parera.

Més notícies
Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona, en una sala de reunions / Jordi Play
El Port adverteix que jugarà “totes les cartes” per l’Hermitage
Notícia: El Port adverteix que jugarà “totes les cartes” per l’Hermitage
Comparteix
La presidenta de l'organisme, Mercè Conesa, recorda que és competència de l'ens atorgar una concessió dins l'espai portuari
Projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona / ACN - Hermitage
L’Hermitage avisa Colau que li exigirà responsabilitats legals si veta el museu
Notícia: L’Hermitage avisa Colau que li exigirà responsabilitats legals si veta el museu
Comparteix
El govern municipal no vol el projecte a la Nova Bocana del port
Janet Sanz defensant el 'no' municipal a l'Hermitage / Ajuntament de Barcelona
Janet Sanz: “L’Hermitage s’ha d’adaptar a la ciutat, Barcelona no s’adaptarà al projecte”
Notícia: Janet Sanz: “L’Hermitage s’ha d’adaptar a la ciutat, Barcelona no s’adaptarà al projecte”
Comparteix
El bipartit Bcomú-PSC manté la seva oposició a ubicar el museu a la Nova Bocana del port
El número dos d'Ada Colau, Joan Subirats, en una imatge d'arxiu. / ACN (Alan Ruiz Terol)
El govern Colau manté el ‘no’ a l’Hermitage al port: “La discussió és la ubicació”
Notícia: El govern Colau manté el ‘no’ a l’Hermitage al port: “La discussió és la ubicació”
Comparteix
El tinent d'alcaldia Joan Subirats respon a Cs que estudiarà les al·legacions del Port de Barcelona però preferiria "altres emplaçaments"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa