Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port adverteix que jugarà “totes les cartes” per l’Hermitage

La presidenta del Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa, ha assegurat aquest dijous que jugarà “totes les cartes” per tirar endavant la construcció del Museu Hermitage a la Nova Bocana de l’enclavament portuari, a la qual l’Ajuntament de Barcelona s’oposa. “El Port de Barcelona jugarà totes les cartes al seu abast per convèncer i explicar aquest projecte il·lusionant”, ha afirmat Conesa en la seva participació en una trobada en línia organitzat per Intermèdia.

El Port de Barcelona va presentar a mitjans de juny al·legacions a la negativa de l’Ajuntament a la construcció del Museu Hermitage a la Nova Bocana de l’enclavament portuari: “Per a nosaltres, el procés no està trencat”. Conesa ha insistit en treballar juntament amb el consistori en el conveni que preveu la Tercera Modificació de el Pla Especial de la Nova Bocana, aprovada el 27 d’abril de 2018 pel consell municipal en ple i que va incorporar l’ús cultural com un dels previstos en aquest espai.

Competència del Port

Ha aclarit que la competència per a atorgar una concessió dins l’espai portuari és del Port i ha destacat la seva predisposició per a la signatura d’aquest conveni: “Estem esperant respostes”, ha dit. “Defensem que és un projecte privat, cultural i que pot ajudar a portar inversió a Barcelona”, ha defensat, i ha afegit que també pot contribuir a atreure turisme de qualitat a la capital catalana.

Ha ressaltat la voluntat del Port de Barcelona de ser impulsor de la creació d’ocupació, i s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per consensuar un “millor encaix” d’aquest projecte en termes de mobilitat i també des d’una perspectiva dels barris de la ciutat . “No entenem que se’ns pugui dir que no és el lloc adequat quan s’ha aprovat urbanísticament aquesta ubicació”, ha finalitzat.

Acord amb un port xinès

D’altra banda, Conesa ha avançat que l’Autoritat Portuària de Barcelona està a punt de tancar un acord amb un port xinès que vol invertir a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) de l’enclavament català. “No puc donar noms”, ha dit la presidenta del Port. La intenció de Conesa i el seu equip és tancar l’acord abans de final d’any per poder-lo posar en marxa el 2021. 

Nou comentari

Comparteix