Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova troballa de restes humanes amb segles d’història a Can Batlló
  • CA

Les obres de Can Batlló s’estan revelant un pou ric en troballes històriques. Els treballs d’urbanització de la nau del districte de Sants-Montjuïc van fer aflorar un jaciment prehistòric el març passat que es va qualificar d'”espectacular”; ara s’enriqueix amb una altra descoberta, amb el desenterrament de dos esquelets datats de l’època romana, ha informat betevé.

Els dos esquelets s’han trobat sencers, un enterrat a la vora de l’altre dins de les instal·lacions ocupades per l’antic recinte fabril. Els experts calculen que els cossos van rebre sepultura en l’època alt imperial romana.

En la troballa del març passat, van emergir 410 restes arqueològiques, incloses restes humanes. A més, es van localitzar fragments de ceràmiques, fauna, sílex i carbons. Es creu que daten del Neolític.

En tot cas, l’Ajuntament va advertir que no es podria concretar l’època fins que es fes l’estudi dels materials trobats per poder concretar la cronologia. No és el primer cop que es detecten restes arqueològiques a la zona. El 1984 s’hi va excavar part d’una vil·la romana.

Fossa d’inhumació

Del jaciment descobert el passat març, destaca la troballa d’una fossa d’inhumació de planta circular de 3,10 de diàmetre i aproximadament 65 centímetres de profunditat conservada, que contenia dos individus, un adult i un adolescent. També s’han documentat fins a quatre fosses o sitges més, i un estrat de grans dimensions, de 450 metres quadrats, a l’actual galeria de serveis de la Nau 4, amb molta presència de materials prehistòrics acumulats.

Arran de la troballa es va obrir un nou espai d’excavació al sector sud de la Nau 4, amb dues possibles estructures més o clotades, “possiblement antròpiques”, va aventurar el consistori, de petites dimensions, que contenien fins a 1.100 restes arqueològiques. “Un cop finalitzada la intervenció, es duran a terme els estudis i analítiques de totes les restes localitzades al jaciment neolític, que permetran reconstruir el paleoambient d’aquesta zona de la Bordeta durant el neolític”, va detallar l’Ajuntament.

En el mateix punt es van trobar restes de diferents èpoques. Entre les que es van localitzar, n’hi havia de la fase romana, ceràmica romana molt fragmentada (àmfora, ceràmica oxidada i reduïda) en una extensió d’uns 550 metres quadrats; del segle XVII, com rases o fosses de plantació amb materials ceràmics d’època moderna i romana residual; dels segles XVIII-XIX, amb una extensió d’entre 400 i 550 metres quadrats de restes de conreu; i dels segles XIX i XX, amb elements antics de canalització, entre altres. L’Ajuntament va afirmar que aquestes troballes “estan proporcionant informació molt valuosa sobre l’ocupació d’aquest espai des de la prehistòria fins a l’actualitat”.

Més notícies
Membres del Grup d'Habitatge de Sants i del Sindicat de Barri de Poble-Sec han ocupat la seu del Districte Sants-Montjuïc el 10 de maig de 2022, com a senyal de protesta per les condicions en què viu una família desnonada en una pensió de l'Ajuntament / Martí Rodríguez (ACN)
Activistes per l’habitatge ocupen la seu del districte de Sants-Montjuïc
Notícia: Activistes per l’habitatge ocupen la seu del districte de Sants-Montjuïc
Comparteix
Denuncien les condicions en què viu una família vulnerable en un espai que els ha ofert l'Ajuntament, on no hi ha cuina
Cablejat telefònic desordenat i amb fort impacte visual en una façana d'un edifici del districte de Ciutat Vella / Jordi Play
L’Ajuntament esclata contra el “despropòsit” dels cables a les façanes
Notícia: L’Ajuntament esclata contra el “despropòsit” dels cables a les façanes
Comparteix
El consistori envia 66 cartes a les companyies telefòniques perquè retirin aquests elements i compleixin la llei, sota amenaça de sanció
Veïns del carrer Progrés ultimen els guarnits per la festa major de Gràcia / Jordi Play
Les Festes de Gràcia podrien dir adeu a una de les seves icones
Notícia: Les Festes de Gràcia podrien dir adeu a una de les seves icones
Comparteix
Al juny els carrers votaran sobre el futur del concurs de guarniments: salvar-lo, repensar-lo o eliminar-lo
mapping 'Living arquitecture' a la Casa Batlló ACN
VÍDEO | La gran experiència multisensorial de Gaudí a la Casa Batlló
Notícia: VÍDEO | La gran experiència multisensorial de Gaudí a la Casa Batlló
Comparteix
L'espectacle multimèdia de l'artista digital Refik Anadolva va captivar 47.000 persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa