Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família maniobra per seguir tenint un taller en sòl protegit
  • CA

La Sagrada Família maniobra per seguir modelant les peces amb què edifica la basílica en un terreny declarat no urbanitzable i protegit a la petita localitat de Gaià, al Bages. L’Ajuntament del municipi -de menys de 200 habitants- va anul·lar les llicències per edificar dins de l’espai després de rebre informes de la Generalitat i la Diputació que corroboren que l’espai no reuneix els requisits per ser emprat com a taller. Ara la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família ha interposat un recurs contenciós administratiu per revocar la derogació dels permisos i continuar construint els blocs dins de la finca, ha informat Nació Digital.

Les llicències ara en disputa les va atorgar l’Ajuntament de Gaià a la fundació encarregada de la construcció de la basílica el 2008. Va ser aleshores quan la Junta Constructora de la Sagrada Família va decidir separar la fàbrica del conjunt monumental més famós de la ciutat, concebut per Antoni Gaudí i que es va començar a edificar fa just 140 anys. Gaià va anul·lar els permisos al constatar que l’espai on es dissenyaven les peces estava protegit per un pla urbanístic de l’any 1986, refós l’any 2006; pel Pla director urbanístic del Pla del Bages, de l’any 2006; i pel Pla territorial parcial de les comarques centrals del Govern, aprovat l’any 2008.

La Generalitat i la Diputació de Barcelona també han fet costat al consistori i consideren que l’activitat es desenvolupava en una àrea no permesa. Per contra, la Junta Constructora Sagrada Família ha defensat que “totes les instal·lacions” que feia servir de taller estaven “legalitzades”.

La fundació responsable del temple ha al·legat fins ara que Gaià va permetre la llicència d’activitat d’un antic negoci de fusteria en aquell mateix indret. En canvi, la Diputació de Barcelona va replicar que la tasca que la Sagrada Família hi exercia fins ara no era una continuació de l’anterior activitat, va informar Europa Press.

Més notícies
Zona propera a l'estació de metro Encants, al barri del Camp de l'Arpa del Clot, on hi ha major densitat de població d'origen rus / Google Maps
La comunitat russa a Barcelona s’ha multiplicat per vuit en 20 anys
Notícia: La comunitat russa a Barcelona s’ha multiplicat per vuit en 20 anys
Comparteix
La població amb nacionalitat del país més extens del món ha passat de 973 el 2001, a 8.073 el 2021
Col·locació de la primera pedra de la Sagrada Família
Gaudí, el pla B per a una Sagrada Família en construcció des de fa 140 anys
Notícia: Gaudí, el pla B per a una Sagrada Família en construcció des de fa 140 anys
Comparteix
El 19 de març de 1882 començava la vida del temple expiatori. Però l’arquitecte modernista no va dirigir l’obra fins el 1883 substituint un altre arquitecte
Escultura 'La Sardana' després de la restauració / Ajuntament de Barcelona
El monument La Sardana, restaurat un any i mig després de ser mutilat
Notícia: El monument La Sardana, restaurat un any i mig després de ser mutilat
Comparteix
L'escultor Abel Vallhonesta ha estat l'encarregat de la difícil reparació
La festa serà dimecres 30 de març al Teatre del Centre Moral de Gràcia
Adifolk celebra 50 anys impulsant i internacionalitzant la cultura popular
Notícia: Adifolk celebra 50 anys impulsant i internacionalitzant la cultura popular
Comparteix
La festa serà dimecres 30 de març al Teatre del Centre Moral de Gràcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa