Llum verda al retorn dels concerts a les festes de Gràcia i Sants

Els carrers guarnits i els programes d'actes s'hauran d'adaptar tot i així a petites restriccions

Ja és vigent: el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte l’autorització per celebrar festes majors, revetlles i festes populars, tal com va anunciar la vigília el Procicat. La resolució significa que les celebracions més populars de l’estiu barceloní, la festa major de Gràcia i la festa major de Sants, tenen llum verda per recuperar concerts i altres activitats emblemàtiques. Això sí, en formats adaptats i mesures preventives per evitar contagis.

Segons recull Europa Press, el DOGC detalla que les festes es podran celebrar a l’aire lliure o en espais tancats sempre que es compleixin els requisits d’aforament i límit de persones, les condicions de ventilació i de control d’accés. En relació a l’horari d’obertura d’hostaleria i restauració, podran obrir des de les 6h del matí fins a la 01h de la matinada, i els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquesta franja horària.

Fonts de les dues festes majors barcelonines indiquen al TOT Barcelona que l’edició 2021 recuperarà molt probablement les actuacions musicals en directe i la decoració de carrers, però que s’aplicarà un triple criteri de “registre, aforament limitat i mascareta”. Així, els espectacles no seran d’accés lliure i massius com abans de la pandèmia, sinó més semblants a les activitats amb control d’assistència que ja s’han celebrat per exemple durant les festes de la Mercè el passat setembre.

Tampoc hi haurà tantes activitats programades –no hi haurà deu concerts la mateixa nit, com era habitual, per exemple– i que els guarnits seran sobretot aeris en forma de sostres penjants, per evitar el contacte físic dels assistents amb l’ornamentació. Tallers i actes esportius també tenen bones perspectives, mentre que els sopars veïnals a la fresca semblen ara per ara difícils de recuperar pel distanciament entre comensals. En definitiva, un tastet de normalitat per a unes cites estivals molt enyorades a la capital.

Segons ha avançat betevé, la Festa Major de Sants 2021 serà més curta: només durarà 5 dies, del 24 al 28 d’agost. No hi haurà concurs de carrers guarnits però una desena de carrers sí que comptaran amb sostres decorats. Pel que fa a Gràcia, la previsió actual és poder recuperar la majoria d’activitats però guardar al calaix un pla B per si es dictessin noves restriccions. 

Més informació

Comentaris

  Manel 06/06/2021 12:29 am
  Sisplau q no tornin, cada any és un suplici pels veïns....cada.Festa Major, sortir fóra de Bcn uns dies....
   Àngels 06/06/2021 9:42 am
   Totalment d'acord. És insuportable pels veins
   Albert.de.Gràcia 07/06/2021 12:58 am
   I....per les nits ja molt de matinada, només hi ha xusma...

Nou comentari