Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les imatges de la celebració de l’ou com balla en una edició del Corpus pletòrica
  • CA

La festa que omple alguns indrets de Barcelona de catifes de flors i de fonts plenes de colors fent ballar un ou ha aconseguit tornar-se a celebrar en una edició pletòrica. Més enllà d’haver-se disposat totes les mesures sanitàries necessàries per la pandèmia, el Corpus Christi s’ha multiplicat a la ciutat. Aquest any l’ou com balla ha batut el rècord de presentar-se en fins a 15 espais de Barcelona, alhora que per primera vegada es planejaven activitats al voltant d’aquesta festivitat a tots els 10 districtes de la ciutat. Unes propostes culturals que queden resumides en un programa dissenyat per l’Ajuntament, que van començar el passat 29 de maig i que s’allargaran fins al pròxim diumenge.

La decoració per l'ou com balla al Claustre de la Concepció / Meritxell M. Pauné
La decoració per l’ou com balla al claustre de la Puríssima Concepció / Meritxell M. Pauné

De moment, però, les primeres exhibicions de l’ou com balla s’han pogut veure aquest dijous arreu de Barcelona. El dia gran del Corpus és aquest dijous i és el moment, també, que la majoria d’aquests indrets han escollit per començar a exhibir la curiosa tradició que se celebra des del 1320 a la ciutat.

Els espais on es pot veure aquest any l’ou com balla són l’Arxiu de la Corona d’Aragó, l’Arxiu Històric – La Casa de l’Ardiaca, l’Ateneu Barcelonès, la Capitania General, la Catedral de Barcelona, el Centre Cívic Can Deu, els Jardins de Rubió i Lluch, el Monestir de Pedralbes, el Museu Marítim, l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, la Parròquia de la Puríssima Concepció, la Parròquia de Sant Maria del Taulat, la plaça de la Virreina i el Taller Sant Camil del Guinardó. Tots ells tenen diferents dies i horaris d’activitat —uns pocs indrets, de fet, només ho han organitzat avui— el més pràctic és consultar-ho al programa municipal.

Entre els alicients, més enllà de l’ou com balla, també es troben, com és habitual, les catifes de flors repartides per diferents punts de la ciutat. Algunes de les zones més destacades són la rambla del Poblenou, la Torre de la Sagrera, la plaça Virreina o la Marquesina de Via Júlia. En la majoria de casos, però, per veure aquest paviment de flors i colors caldrà esperar fins dissabte o diumenge.

Per últim, les festes del Corpus quedaran tancades amb la processó del diumenge, que farà un recorregut al voltant de l’avinguda de la Catedral, a Ciutat Vella. S’hi podran veure l’Àliga, així com els Gegants de la Ciutat amb els Capgrossos Macers i els Gegants del Corpus. Per participar a l’acte, però, cal reserva prèvia enguany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa