La Síndica denuncia l'”abandonament” de tres escultures de Jaume Plensa

Es tracta de tres peces que formen el conjunt 'Escullera', situades a Nou Barris, entre el Verdum i la Prosperitat

L’escultor català actualment amb més projecció internacional, Jaume Plensa, és maltractat a Barcelona. Ho ha denunciat la Síndica de Greuges de la ciutat en un comunicat, que afirma que les tres peces de l’artista que formen el conjunt Escullera “estan mal ubicades, amb brutícia acumulada a l’interior, i sense cap mena d’identificació”.

Maria Assumpció Vilà va visitar el dia 6 la zona on són les escultures amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Verdum i va comprovar “l’estat d’abandonament i desatenció en què es troben les tres escultures de l’artista Jaume Plensa englobades sota el nom d’Escullera“. Es tracta de tres obres que es troben entres els barris de Verdum i la Prosperitat, tots dos a Nou Barris, a la zona sud de la plaça Francesc Layret, disperses entre la Via Júlia i la plaça Angel Pestaña.

La síndica reclama “la dignificació de les escultures i la possibilitat d’ubicar-les a l’emplaçament que figurava en el projecte de l’Escullera de la plaça Francesc Layret”. I subratlla que és el moment de fer-ho ja que “sembla que la ciutat ha recuperat la seva estimació per l’obra d’aquest prestigiós escultor barceloní”.

Les tres peces d’Escullera es van col·locar al lloc on són el 1988, i Vilà considera que actualment “s’han convertit en un contenidor de deixalles i brutícia i receptors de l’incivisme”. També es queixa que les obres no estan senyalitzades i que estan separades entre elles i sense cap indicació que les vinculi. 

Més informació

Comentaris

    Anna 22/06/2019 11:55 am
    Genial idea. Dignificar Plensa. I ensenyar a estimar l,art

Nou comentari