Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Síndica de Greuges alerta per la situació dels nombrosos georgians arribats a Barcelona
  • CA

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, s’ha interessat per la situació dels nombrosos georgians sol·licitants d’asil que han arribat des de l’inici d’aquest any a Barcelona, molts d’ells famílies amb menors a càrrec. “El col·lapse administratiu i assistencial afecta als serveis implicats” i deixa famílies amb canalla “dormint al carrer”, ha denunciat Vilà en referència a les administracions barcelonines, que han quedat superades per l’allau d’arribades, recull l’Àgència Catalana de Notícies. 

Després de visitar la seu del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), la síndica i altres membres del seu equip assessor han posat la situació en coneixement del Defensor del Poble espanyol, ja que la tramitació d’asil i refugi és una competència del ministeri de l’Interior. D’aquesta manera, la defensora de la ciutadania ha intentat col·laborar per abordar unes demandes d’allotjament que superen la capacitat de les entitats. És una situació que “vulnera l’interès superior del menor recollir en les convencions internacionals i en la legislació autonòmica i nacional”, ha reblat. 

També ha visitat la Guàrdia Urabana i la Direcció d’Atenció i Acollida a la Immigració i té previst ampliar-ho a la Direcció i Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i la Creu Roja per conèixer les possibilitats a l’hora de donar resposta al fenomen. Les informacions recollides per l’ACN indicarien que les oficines dependents del govern central estarien superant el termini d’un mes previst per a donar resposta a les sol·licituds d’asil i refugi, i això, en cas de silenci administratiu, comportaria l’acceptació de la petició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa